Idag handlar min blogg om mitt andra liv nämligen idrott

Jag känner att jag håller på bli trött på att skriva om Ryssarna då de saknar all vett och etikett. Ska idag skriva lite synpunkter om idrott då vintersäsongen håller på att sluta och det är slutspel i många idrotter och det som intresserar mig mest är självklart.

Men jag måste ändå börja med lite om kanske världens bästa idrottare. Som ni säkert förstår så är det stavhopparen Armand Gustav ”Mondo” Duplantis, född 10 november 1999 i Lafayette i Louisiana, som tävlar för Sverige och bor här då hans mamma är Svenska. Han är för närvarande helt omöjlig för alla andra att slå. I går slog han världsrekordet för andra gången på fjorton dagar. I går fick han vänta länge då andra grenar störde stavhoppet. Han bytte stav inför 6,20 och de två första hoppen var inga riktiga hopp men i tredje så klarade han då även om han var högt över ribban. Jag tror att Mando kommer att slå världsrekordet fler gånger. Han är nästan 20 cm bättre än de allra flesta och är världens bästa idrottsman alla kategorier.

Då blir det ishockey. I fredags fick jag äran att vara på när Teg hissade Kjell-Rune Miltons tröja i taket och Kjell-Rune var självklart med. Många andra gamla Tegare var även närvarande och det var trevligt. För mig har det varit självklart att hans tröja skulle upp i taket och han var mer än meriterad för detta även om hans många landskamper skedde i andra klubbar utanför Umeå. Han har spelat över 150 landskamper. Sedan spelade Teg kval och där tycker jag att man gav bort segern. Man hade ledningen men försvann och även segern när man från motståndaren hade tagit ut målvakten och pressade hårt och Teg fick tag i pucken och spelaren skulle avgöra i tom bur men övermodet gan motståndarna chansen att gör kvitteringsmålet i stället för att döda tiden. Efter första förlängningsperioden
hade jag inte orken att stanna kvar men det blev tyvärr inte Tegs seger.

När det gäller de högre serierna händer även saker hos lagen. Djurgården gjorde tränarbyte och satte in Fagervall men att förändra ett lag på kort tid har jag aldrig trott på och man Timrå om vem som får stanna i SHL och idag gjorde då ”Nubben” Norberg en oväntad förändring och kickade huvudtränaren Fredrik Andersson fick idag sparken direkt. Det är klart att det gått dåligt för Timrå är inte alls förvånande för mig. Jag har aldrig gillat hur Fredrik beter sig i båstet men att André tränaren ska få till Timrå tror jag inte på. Timrå är SHLs sämsta lag och då ska man åka ut

Det är ett lag som går upp och ett som åker ut. Nu är frågan vilket lag som går upp. Vi som ser på ishockey här på seniorhusen brukar tippa och då ska man tippa rätt vid juluppehållet. Förra året vann jag och i år har jag tippat rätt vid juluppehållet nämligen HV71 och jag tror jag får rätt då jag tippat MoDo som det lag som går upp. Det beror på att de skaffat sig en person som kan sköta laget. Det är hur mycket bra som helst det MoDo gjort på tränarsidan. Björklöven kommer med största sannolikhet få möte Västerås i första matchen och det tror jag blir för svårt för Löven. Att jag tippat att man får möta Västerås beror på de spelare och lag som finns kvar blir blir Västerås. Det som kan ändra detta är om HV 71 inte är nöjd med bottenlagen. Jag tycker man överdriver detta med vilka man får välja redan i första omgången utan man måste slå de lag man får möta i bäst av 7 matcher. Det kan vara bra att möta något av de bättre lagen redan i en kvartsfinal. Hoppa Löven fokuserar på spelet och inte vilka man får möta.

Redan den här veckan ska också vårt fotbollslag möta Tjeckerna hemma och vet inte om vårt landslag kan slå tjeckerna men jag tror Sverige kommer att få det svårt att gå vidare till nästa del av kvalet trots Janne Andersson. Vinner man mot tjeckerna då väntar en betydligt svårare match borta och mot en mycket svårare nämligen Polen på bortaplan vilket jag inte tror man klarar av.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.