Man måste fråga sig om ryssarna är riktigt kloka då de gräver skyttevärn på den mest förorenade marken i Tjernobyl

Ryska militärer kan inte ha alla hemma eller så saknar de ledning. Det visar hur lite de vet om saker och ting när man intar det gamla kärnkraftverket i Tjernobyl. När de intagit det börjar de gräva skyttegravar i de mest förorenade områdena. Fattar man inte ens att det är ett kärnkraftverk som står stilla och inte producerar någon elenergi. Man funder verkligen hade det beror på. Nu har man lämnat det stängda kärnkraftverket och dessutom tagit Ukrainska militärer till fångar. De har ju fått strålskador och kommer troligen inte att överleva. Ryssarna har som alltid inte följt de lagar om hur man uppför sig i krig och har bombat sjukhus och andra civila mål.

Så här har Omni skrivit om Tjernobyl

Ryska trupper har lämnat det stängda kärnkraftverket Tjorbobyl efter en flera veckors lång ockupation, uppger tjänstemän i Kyiv enligt flera medier. Med sig tog de ryska styrkorna flera ukrainska soldater som hållits gisslan sedan 24 februari.

Uppgifterna om att de ryska styrkorna lämnat platsen bekräftas av Energoatom, organet som övervakar Ukrainas kärnkraftverk, som menar att de ryska soldaterna tagit sig till den belarusiska gränsen.

”Informationen om befästningar och skyttegravar som de ryska soldaterna byggt i Röda skogen, den värst kontaminerade platsen i hela den förbjudna zonen, är korrekta”, skriver organet. Därför är det enligt Energoatom inte konstigt att ryssarna utsattes för stora doser strålning.
Soldaterna ska ha ”drabbats av panik vid det första tecknet på illamående” vilket ”dök upp väldigt snabbt” och därefter ska de ha förberett sig för att lämna platsen.

3 kommentarer

  1. Elmer Helletun

    Där huvudet är dumt får kroppen lida.
    Det är ju inte däkert att de värnpliktiga och befäl vet om Tjernobyl katastrofen. Vet säkerligen väldigt lite om strålningsriskerna.
    Det är bara att beklaga att ungdomar ådragit sig allvarliga strålskador.

  2. Lars-Erik Norman

    Ja Lennart, militärer gör som dom blir tillsagda, hur dumt och farligt det än må vara. Man blir inte förvånad över dessa beslut.Hur kan man som militär och människa skjuta på dessa.

  3. Mique

    Apropå Jimmie Åkessons lördagsintervju. Hur många gånger kan Jimmie Åkesson vända sin kofta!? Sd:s representanter i Sveriges Riksdag, är det absolut farligaste hotet mot Sveriges säkerhet. SD:s syn då det gäller, alla människors lika värde, är vedervärdig. Oavsett vad Jimmie Åkesson säger, så är SD ett högerextremt, rasistiskt parti. Jag vill påpeka för Herr Åkesson, att han kan vara närmare släkt med en person från söder om Sahara, eller en person från Irak, än han är släkt med Fredrik Reinfeldt eller Carl Bildt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.