Ukraina har inte fått mycket hjälp mot Ryssarna utan världen har suttit på läktaren och sett på hur städer utplånas

Det är mycket fördömande av Ryssland och deras krig i Ukraina. I stort sett hela världen fördömer de grymheter som ryssarna gjort. De följer inte de regler som länder enats om utan ryssarna har gjort hur många brott som helst. Vi har fått se bilder på hur de angripit civila måla och sjukhus och andra allmänna mål. Angrepp på civila och rena rama mord har kommit till kännedom och de har även utfört våldtäkter på barn. Nu säger man att det kommer att avslöjas ännu värre brott i en ny stad Borodjanka eller by som ryssarna lämnat. Ryssarnas attack säger man att man gör för att slår vakt om Rysslands säkerhet när Ukraina tänkte ansöka om NATO medlemsskap. Nu är det på gång som många tror att Finland och kanske Sverige följer efter och Ryssarna har kommit med samma hot mot oss och Finland. Det skulle inte förvåna om ryssarna gick till attack mot oss innan vi blivit medlem i Nato. De som drivit på som mest blir i så fall ansvariga främst M med några stödpartier som L och KD ytterst ansvariga. Inte medlemmar ingen hjälp från Nato. Ingen har hjälp Ukraina när ryssarna anfallit trots att man bett om hjälp med bland annat flygplan och luftförsvar men de har inte fått någon militär hjälp.

Nu idag har Omni tagit upp det i en artikel och man måste fråga vilken hjälp Ukraina behövt för att undvika att Ukraina blir en ruinhög. Ingen hjälp och världen har suttit på läktaren och främst då USA. Så här skriver Omni om hjälpen till Ukraina

”Aldrig igen” händer igen – och de europeiska ledarna tycks oförmögna eller ovilliga att göra annat än att utkräva ansvar medan väpnade mördare jagar nya offer. Det skriver Politicos David M Herszenhorn i en analyserande text.
Han skriver att bevisen på de ryska styrkornas dödande av civila i Butja har upprört på högsta nivå, men att de mäktiga ledare som uttryckt bestörtning inte tycks vilja agera direkt för att stoppa det. På samma sätt tycks inte Vita huset vilja stoppa krigsbrott om det innebär krig mellan USA och Ryssland, skriver han.
”Väst har bestämt att priset för att stoppa grymheterna helt enkelt är för högt”.
BBC:s George Wright försöker med hjälp av en rad experter reda ut om mördandet i Butja är ett betrakta som folkmord – vilket ses som det värsta av alla brott mot mänskligheten. Där råder inte konsensus, skriver han.
Eugene Finkel vid Johns Hopkins-universitet säger att det finns bevis som talar för, och att människor dödats baserat på deras nationella identitet. Jonathan Leader Maynard vid Kings College i London utesluter inte att folkmord sker, men menar att bevisen just nu inte är tillräckliga.
Han lyfter dock retoriken från Vladimir Putin, där Ukrainas historiska existens förnekas, och kallar det för ett ”folkmordstänkande”.

Och så här skriver Omni om att man skickar vapen medan man i övrigt inte hjälper till
Natos medlemsländer är överens om ytterligare hjälp till Ukraina och kommer att skicka ett ”brett utbud” av vapen och utrustning till landet, säger generalsekreteraren Jens Stoltenberg enligt Reuters.
Bland annat ska USA skicka en ny, avancerad typ av pansarvärnsdrönare, och Tjeckien ska skicka stridsvagnar och pansarskyttefordon, enligt BBC.
Alliansens utrikesministrar har sammanträtt i Bryssel i dagarna. Ukrainas utrikesminister Dmytro Kuleba vädjade om hjälp inför den väntade ryska offensiven i Donbas, som ministern hävdar ”kommer påminna om andra världskriget” i omfattning.Jag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.