Le Pens extrema höger i Frankrike har finansierats av ryska statliga företag. Hur ser det ut i Sverige och SD

Le Pens parti det som tillhör den extrema högern i Frankrike och de har haft ett nära samarbete med ryssarna och ett bolag tillbaka en jätte skuld som man har till försvarsbolaget Aviapchast . Det franska partiet till höger har en skuld till till ryska bolaget på enorma 1,3 miljoner Euro per år fram till 2028. Är det någon som tror att Putin ger ett sånt lån eller stöd utan att få något tillbaka. Det skulle inte förvåna mig ett enda dugg om de eller något annat bolag även varit med och hjälp Sverigedemokraterna att finansera sin verksamhet. Det är ingen hemlighet att Ryssland varit en stor finansiering av extrema högerpartier som även är nationalister. Det är nog inte alls omöjligt att ryssarna var mycket involverad i Donald Trump. Jag tycker ärligt talat att man bör göra en ordentlig granskning om hur oligarkerna för över pengar till högerextrema partier i Europa från ryska oligarker. Det är oerhört viktigt att de som nu är på sanktions listor synas ordentligt.

Så här skriver Omni om det franska extrema högerpartiet som leds av Le Pen

Den franska presidentkandidaten Marine Le Pens högernationalistiska parti, Nationell samling, har börjat betala tillbaka en jätteskuld till ryska försvarsföretaget Aviazapchast. Detta trots att företaget – som levererar stridsflygplan och komponenter till länder i Mellanöstern, Afrika och Asien – finns med på USA:s sanktionslista, skriver The Wall Street Journal och hänvisar till källor.
Totalt handlar det om ungefär 1,3 miljoner euro per år som ska betalas till 2028, visar dokument som tidningen tagit del av.

Le Pen försvarade Rysslands annektering av Krym 2014 och kritiserade EU:s sanktioner, men hon har fördömt den ryska invasionen av Ukraina i år och säger sig stödja sanktionerna som riktats mot landet.

Försvarsföretagets betalningskrav härrör från ett stort lån på 9,4 miljoner euro som Nationell samling fick 2016 från en rysk-tjeckisk bank. Banken gick i konkurs, varpå lånet togs över av det ryska företaget.

Avslöjandet kommer inför att det franska folket går till val i morgon för att välja antingen Le Pen eller Emmanuel Macron till presidentposten kommande fem år. Slut citat Omni
Dags att genomföra en ordentligt granskning av hur de extrema högerpartiernas förhållande till Ryssland ser ut. Hur moderaterna finanserar sin verksamhet när de gått ännu längre till höger är också intressant. De har annonserat i ett par år för mer än en miljon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.