Ukraina varnades i oktober av EU och USA att ta tag i korruptionen. Ska man stötta Ukraina är ett måste att de tar tag i korruptionen

Nu är det på sin plats att Ukraina gör något åt den korruption som finns i landet. Ukraina har ju en lång historik om korruption. Nu ser det ut som att man i alla falla tar tag i detta, i alla fall lite. Man har ju avsatt en del toppar i de olika myndigheterna men det som hänt får USA att vakna till. Man ska komma ihåg att det är inte ens ett år sedan som både EU och USA tog upp detta med presidenten. Nu har man från många länder öst in pengar och vapen efter att Ryssland började kriga mot Ukraina men det blir inte bra om man stöttar ett land så mycket om man samtidigt har en omfattande inhemsk korruption.

Så här beskriver Omni detta.
Efter att flera ukrainska myndighetstoppar fått lämna sina poster har den amerikanska oron över Ukrainas långa historik med korruption väckts på nytt. Det skriver nyhetsbyrån AP.
Frågan har hamnat i skymundan under de första månaderna av den ryska invasionen, då USA bistått Ukraina med miljarder i militärt och ekonomiskt stöd. Senast i oktober 2021 kritiserade USA och EU gemensamt Zelenskyj för att inte göra tillräckligt för att stävja den inhemska korruptionen.
Den Ukrainafödda republikanen Victoria Spartz, som gjort flera besök i Ukraina sedan kriget inleddes, har de senaste veckorna upprepat kritiken.
Under tisdagen tillsatte president Zelenskyj en ny anti-korruptionsåklagare, en position som varit tom sedan augusti 2020.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.