Ryssland verkar inte vara så duktiga på att kriga

Ryssland är nog inte så bra på att kriga som man har inbillat sig. Det har visat sig vid tidigare krig och det har man sett även i Ukraina. Trots att Ukraina hela tiden ha behövt hjälp med militär utrustning så har de stått upp bra mot Ryssland. Det har inte kommit fram hur det gått för Ryssland från ryssarna själva med Ukraina har signalerat hopp om att vinna kriget. Ryssland de ödelägger och följer inga lagar som gäller för krig utan har mest gett sig på civila mål. Nu har det kommit fram siffror från USA om hur det ser ut för Ryssland och det är inte roliga siffror då det sägs att 75000 blivit dödade eller skadade. Men det är nog bäst att ta dessa uppgifter med en stor nypa salt.

Så här skriver Omni om dessa uppgifter.
Ungefär 75 000 ryska soldater – runt hälften av invasionsstyrkan – uppges ha dödats eller skadats i Ukraina. Detta enligt amerikanska underrättelseuppgifter, rapporterar CNN.
Siffran gavs under en briefing med Bidenadministrationen och ledamöter av representanthuset på onsdagen. Ledamoten Elissa Slotkin, som deltog i mötet, uppger att den ryska militären beskrivs som ”dränerad”.
Enligt Slotkin har Ryssland ”gjort enorma investeringar i sina markstyrkor”, varav runt 80 procent nu ”kört fast och är trötta”. Slut citat Omni

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.