Jag är helt säker på att Umeå och därmed länets moderater skulle kunna samarbeta med SD så höger som de blivit med ett SD kulturfientligt i Umeå

Det har varit svårt att få reda på om allianspartierna i Umeå eller länet ska kunna samarbeta med Sverigedemokraterna utom Centern som klart och tydligt sagt. Otänkbart skrev Mattias Larsson till mig och honom litar jag helt på. Jag hade dock inte hört det och tolkade han det fel ursäktar jag honom. Men eftersom Liberalerna, Kristdemokraterna och Moderaterna aldrig sagt något kan jag inte tolka det på annat sätt än att de kan tänka sig samarbeta med SD. Däremot vet jag inte om SD vill.

Tidigare har jag inte sett i fullmäktige i kommunen och regionen några tecken men det vore bra om man fick ett besked före valet. Jag tycker och har sett att de har många idéer som borde till stor nackdel för Umeå och även för Regionen. De är direkt bland annat kulturfientliga och ska styra vilken kultur folket vill ha och de glömmer också bort att regionen har inte bara fått ansvar för sjukvården utan även pengar för regional utveckling inklusive kollektivtrafik. Anslagen till vissa kultur som Operan och Museer finns även statliga anslag som har koppling även till kommuners pengar. Med SD i regering kommer de säkert att minska kulturanslagen och kultur och idrott är viktiga förebyggande medel

Åter till deras kulturfientlighet visade deras nya gruppledare i Umeå när han dömde ut Puman och Meto. Där reagerande Svante Rylander som jag känner mycket väl och han verkar ha god kännedom om SD och han skrev så här på Facebook som visar styrets agerande. Jag citerar Svantes inlägg från Facebook den 12 augusti
”Jag läste VK kl 06:00 på morron, och kan inte efter 12 timmar begripa vad Lars Forsgren har emot Meto ? Lars pojkvän Petter distriktsordförande, och hans familj styr ju hela SD i västerbotten, det är väl inte konstigt att SD saknar kandidater, om media skulle göra en riktig undersökning varför så många i Västerbotten har blivit uteslutna, och även Lännart partiet frivilligt. Petter Nilssons inställning får inte ifrågasättas, ej heller hans resor o krognotor! Slut citat
Det är klart att jag tolkar Svante som att han inte gillar angreppet på kulturen som Lars gjort.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.