Två undersökningar visar att SD är större än moderaterna

Det verkar som om många av de som tidigare sagt att de skulle rösta på M har blivit färre och färre. Det syns nu i två oppositionsmätningar i dagarna. I SVT/Novus väljarbarometer, som publicerades i måndags får SD 21,5 procent och M 17,4. I DN/Ipsos mätning som publicerades under fredagen får SD 20,7 procent och M 16,6. Som ni ser pekar båda undersökningarna att SD har runt 4% mer sympatier än moderaterna. Det här har gjort om siffrorna står sig så bör det vara Jimmy Åkesson I höger buren. Blir det detta resultat så är Ulf Kristerssons tid som partiledare säkert över. Han gör väl som Trump och säger att han vunnit valet. Jag tro att M tappar för det kan väl inte vara många som gillar att en partiledare som ljugit som Ulf och moderaterna gjort.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.