Har svårt att se att V ska sitta i en S-regering efter deras tidigare agerande och hot

Jag tycker debatten och utfrågningarna av Vänsterpartiet och dess ledare visar på att de nog hellre ser att Kristersson och M får bilda regering. Det är dessa olika krav ”att gör vi inte det” eller det kommer vi att säga nej till en regering som leds av Magdalena Andersson. Med det synsättet så har hon ju Kristersson kvar att rösta på. V,s partiledare har spelat ett spel som gett att S-regeringen tvingades avgå men som senare kom tillbaka. Hur hon kan tro att hon ska få sitta i en regering när delar av hennes ledamöter viftar med flaggor från en grupp som är klassad som terrorgrupper och inte bara av Turkiet. Jag tycker det finns många gånger fler saker som säger att V inte ska beredas plats i regeringen och därmed är de även fler saker som visar samma sak. Säger man nej efter att ha både hotat och ställt ultima krav blir det för henne att stödja Kristersson eller Åkesson. Sverige kan inte hamna i en långbänk som förra gången i ett läge när det gäller Nato medlemsskap och den oro som finns på grund av Rysslands agerande.

Gamla Gardet har en podd på Spotify och heter Gamla Gardets podd

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.