Putin ställer till det på olika sätt inte bara i Ukraina

Vladimir Putins Ryssland har i åratal attackerat Europa i en ”bred offensiv” genom spionage, sabotage, mord och cyberattacker. Och Tyskland är ett av de allra viktigaste målen, visar en stor gemensam granskning av Der Spiegel, Bellingcat, The Insider och La Repubblica.

Granskningen går igenom en lång rad fall under de senaste åren där Ryssland haft ett finger med i spelet. En regeringsföreträdare i ett stort europeiskt land beskriver det som ”en attack mot våra liberala demokratier, på hela vårt västerländska samhälle”.
– Ryssland behandlar Europa som sin lekplats, med allt från valinblandningskampanjer till avrättningsuppdrag, säger CIA-veteranen Marc Polymeropoulos.
Europas största ekonomi, Tyskland, har länge gjort för lite för att motverka problemet, enligt granskningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.