Cykelöverfarter ger långa köer och mycket utsläpp från bilar ex efter ÖK i centrum

Ger dessa cykelöverfarter bra effekter för miljön kanske främst i de centrala delarna. Umeå har haft under mycket lång tid stora överskridanden av luftkvalitetsnormen och en av åtgärderna för att klara detta är det som idag kallas vägpaketet och då ska det till åtgärder för att minska trafiken i centrum när det är klart. Nu har det blivit flera cykelöverfarter bland annat över ÖK i centrum. Där frågar jag mig om det verkligen är förenat med att få en renare luft i city.

I går tjänstgjorde jag på kommunfullmäktige och gick ner från Berghem för att vara på plats 8:30 och hem vid femtiden. På grund av företräde för cyklisterna som vara kom dånade så var ÖK helt tätt och nästa helt tätt vid tillfällena oc⛅️h där stod det då fullt med bilar som spydde ut avgaser och kön rörde sig. Min fråga till mig själv Här står det massor av bilar som spyr ut massor med avgaser. Jag funderar över om målet varit bara att ge fri fart åt cyklister som aldrig tar någon hänsyn då alla verka vara för sent ut till den tid man har att passa och bilisterna får ingen möjlighet att köra utan ÖK får bilköer åt både norr och söder och det blir avgaser i city som vi ska ha bort genom en massa åtgärder i framtiden. Måste gå på kommunen och se om det finns några analyser om miljöpåverkan på centrum fyrkanten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.