Det är inte bra alls när mer och mer makt hamnar i Stockholm inom politik och media då man tror att det är samma perspektiv i resten av landet

Allt är så koncentrerat till vad som händer i Stockholm när det gäller media. I det fallet är jag helt överens med Edvard Riedl M från Umeå. Alla journalister de flesta i alla fall lever och bor där och är därmed invävd i den bild som präglas i Stockholm. Det är en helt annan bild än den som finns i Umeå eller andra orter utanför Stockholm. Det blir också så att de flesta av alla tjänstemän som jobbar i de olika departement men även i många möjligheter. Det här är ett allvarligt demokratiskt problem och dessutom ligger både löner och boendekostnader på en mycket högre nivå än tex i Umeå. Löneläget i Stockholm gör också att de köper över duktiga personer från andra delar av landet inte minst från Västerbotten.

Det får också andra demokratiska konsekvenser och det är den stora befolkningsökningen där som gör att de får fler och fler i riksdagen från Stockholmsområdet och fler och fler som har Stockholms perspektivet på allt som händer och sker i samhället. Så klarar man nästan inte av när det faller några enstaka snöflingor och då blir det stora nyheter i alla media. Ja vad gör man åt detta blir då en följdfråga och det törs jag faktiskt inte tippa. Har man bildat större regioner har man kunnat flytta över en del statligt till regionerna och även skickat över pengar för detta. Det var ju en stor enighet ganska längre men sedan bröts detta ihop. När man nu tittar på detta med hur en del snedfördelningar sker är det inte från Stockholm utan från Borlänge Trafikverket. De verkar inte heller veta att vi i Västerbotten har under mycket lång tid fått mindre pengar per km väg än alla andra. Minst pengar säg under i alla fall 25 år så då är det inte underligt att vi har ett dåligt vägnät. Så här får det inte gå till hos en statlig verksamhet för vi har dessutom ett väder som gör att vägnätet blir sämre. Frågan är hur man ur demokratisk synpunkt får ett Sverige som får ett Sverige som får samma förutsättningar för att klara av de uppgifter som vi ska ha i Sverige för vi kan konstatera att skatterna är betydligt högre i Norrland medan det inte heller syns på den service som finns tex i Stockholm.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.