I Norge har man under en månad gripigt 3 ryska spioner därav 1 för någon dag sedan och när tar Säpo fast någon

Norge har avslöjat 3 spioner under en månad. Den senaste var bara för några dagar och han hade varit verksam i Tromsö i Nordnorge där det även har funnits Natoflyg. Han hade uppträtt under falsk flagg som Brasiliansk forskare och självklart var han mycket omtyckt och det är ju helt naturligt för ju mer kamratlig och mer trevlig en spion är ju mer får hem säkert veta mera och sedan själv lägga pussel. Det är en självklarhet att ryssarna spionerar i norra Norge för där gränsar ju Nato och Ryssland. Att ryssarna även har spioner i Norra Sverige tror jag att det är. Vart de finns vet nog bara säpo eller andra som sysslar med underrättelse. Det är självklart att ska ryssarna anfalla Sverige kommer det säkert att ske i norra Sverige om stora skaror av rysk trupp i sverige är det lättare landvägen än andra vägar. Jag tror att ryssarna spionerar på Sverige inom många områden och jag väntar på att polisen kan gripa någon och att persionen i fråga grips och vi får se den eller de personen inlåsta bakom galler i lång tid. Ryssarna spionerar nog troligen överallt i världen. Så här har Omni skrivit om spionen som var i Nord Norge och Tromsö.

Den man som i går greps i norska Tromsø och misstänks för spioneri mot Norge har inte upplevts som misstänkt av kollegorna på Norges arktiske universitet, rapporterar NRK.
– Han var väldigt flexibel, hade alltid mycket humor. Och så var han väldigt nyfiken. Han kom till oss här i norr för att han var så intresserad av att forska om det arktiska kring Barents hav, säger Gunhild Hoogensen Gjørv, professor på universitetet och mannens handledare i arbetet.
Mannen säger sig vara brasiliansk medborgare, men enligt säkerhetspolisen PST kan det vara en falsk identitet. Hoogensen Gjørv säger att mannen hade ett stort intresse för den säkerhetspolitiska situationen i Arktisområdet.
Mannen greps när han var på väg till jobbet på universitetet på måndagen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.