Jag tror inte på att ryssarnas krig mot Ukraina närmar sig slutet

Putins agerande förbryllar många analytiker. Man tror att han gillar när det blir kaos. Han gör många uttalanden som egentligHur ska världen tolka Vladimir Putins motstridiga uttalanden och handlingar? Det är är inte heller förvånande. Nu har ryssarna tappat en stad i en region och vad händer nu efter deras tillbakadragande. Det är något som är svårt att spekulera i men jag tror inte på att Ryssland gett sin, men det tror inte jag på alls. Nog har ryssarna något drag som vi inte ännu sett men kriget är inte slut

Så här skriver Omni
Den frågan försöker flera experter som Politico talat med att en svara på.
Orysia Lutsevych vid tankesmedjan Chatham House säger att Putin ser möjligheter där det råder kaos. Villfarelser och bedrägerier kan spåras tillbaka till Putins ”spionträning”, menar hon. Samtidigt pekar Lutsevych på att det finns flera skäl till Putins ombytlighet.
– I en del fall testar Putin gränserna för vad som är möjligt, som med spannmålsavtalet, och om motståndare visar kraft och beslutsamhet gör han en u-sväng.
Ett exempel på hur Putin nyligen backat är att han tonat ner hoten om kärnvapen. Flera bedömare tror att det är ett resultat av press från Kina, skriver Politico.
Andrej Illarionov, som tidigare varit rådgivare till Putin men i dag är motståndare, tror att logiken bakom plötsliga skiften kan vara mindre underbyggd än vad många tror.
– Det verkar som att han har blivit ganska nervös, för även om han inte förlorar kriget så håller han definitivt inte på att vinna det heller.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.