Det går tungt för regeringspartierna i väljaropinionen och speciellt för Liberalerna

Väljarna håller redan på att tröttna på Kristersson och hans högerregering. Det visar den första undersökningen som är gjorda efter valet. Det kanske inte är något förvånas över då ma lovade saker som de inte kan genomföra och inte heller har ekonomi för. Det är inte heller förvånande för mig att Liberalerna skulle ramla ur riksdagen om det vore val idag. Skulle inte förvåna mig om deras förtroende kommer att sjunka ytterligare. Moderaterna har också gått förbi Sverigedemokraterna väntat eller inte väntat men för väntat för det är klart mediautrymme ökar ju för Kristersson och hans regering. Nu blir det kämpiga tider för Sverige och alla andra länder också och det är inflationen elpriset och matpriserna samtidigt som räntorna kommer att stiga men att räntorna skulle vara så låga som de varit tycker jag var helt otänkbart. Det är klart att det är många som lånat mer än man orkar med när räntorna stiger. Det kommer att bli tufft även med ekonomin för kommunerna och även hushållen en tid framöver. Jag tror att människorna är mycket oroliga för framtiden då regeringen har ingen politik alls som har lösningar på klimatkrisen och den minister som har ansvaret för den frågan har inte rosat precis.

Omni har skrivit om hur väljarförtroendet ser ut nu och jag lägger ut delar av deras artikel här.Ulf Kristerssons (M) regeringsunderlag skulle inte få mer än drygt 46 procent av rösterna om det vore val i dag, enligt en ny mätning från Sifo/GP/SvD. Och då är dessutom Liberalerna, som hamnar under riksdagsspärren, inräknat.

Samtidigt får Socialdemokraterna, Centerpartiet, Miljöpartiet och Vänsterpartiet tillsammans 52,1 procent av rösterna. Jämfört med valresultatet ökar Magdalena Anderssons (S) parti från 30,3 till 33,4.
En annan tydlig förändring är att M återigen är största parti på högersidan efter att ha gått om Sverigedemokraterna. I Sifo-mätningen ökar M knappt till 20,1 procent medan SD backar till 17,7 procent.

Vänsterpartiet: 8,2 procent
Miljöpartiet: 5,0 procent
Socialdemokraterna: 33,4 procent
Centerpartiet: 5,5 procent
Liberalerna: 3,3 procent
Moderaterna: 20,1 procent
Kristdemokraterna: 4,8 procent
Sverigedemokraterna: 17,7 procent
Övriga partier: 1,6 procent

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.