Tyskland vill föra FIFAs beslut om förbud mot det regnbågsfärgade armbandet till domstol

FIFA är nu satt under en verklig press och det är på tiden att något land ifrågasätter vad deras ordförande sysslar med. De har förbjudet bland annat Tyskland att använda den regnbågsfärgade armbandet för att visa upp upp symbolen som bland annat står för mångfald och mänskliga rättigheter. De tänker föra detta inför en domstol vilket självklart är ett bra initiativ. Det visar samtidigt att FIFA inte står upp för detta och då blir det allt tydligare varför de beslutade att lägga fotbolls VM i Qatar. Det visar att man från FIFAs sida köpt den islamistiska diktaturens syn att de vill inte vill belysa HBTQ personers rättigheter. Nog är det på tiden att ett förbund som är högsta ledningen för världens största idrott fotbollen byter styre. Nog är det på tiden att man byter ut Gianni Vincenzo Infantino, född 23 mars 1970 i Brig, Valais, som är en schweizisk fotbollsfunktionär och jurist med italienskt ursprung. Under 1990-talet arbetade Infantino som generalsekreterare för International Centre for Sport Studies vid Université de Neuchâtel i Schweiz.

Så här beskriver om vad tyskarna vill.
Tyska fotbollsförbundet uppges vilja ta debatten om de regnbågsfärgade armband med Fifa till domstol, skriver Bild.
– Fifa har stoppat oss från att visa upp en symbol för mångfald och mänskliga rättigheter, säger Steffen Simon som är förbundets talesperson.
Förbundet vill att Idrottens skiljedomstol (Cas) ska fatta ett beslut i frågan inom 48 timmar.
Under parollen ”One Love” ville England, Wales, Belgien, Danmark, Tyskland, Nederländerna och Schweiz bära regnbågsbindlar under mästerskapet för att belysa HBTQ-personers rättigheter. Fifa tillät inte detta och hotade med sportsliga åtgärder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.