Inget stöd för höga elpriser i Norrland men de som haft rörligt pris och spekulerat i låga priser får stöd.

Den blå bruna regeringen i Norrlandsfientliga. Klarare än så kan det inte bli när det gäller stöd för höga elkostnader. Det blir helt enkelt inget stöd för de som bor i elområde ett och två Dvs NorrlandElpriset har stigit både för hushåll och företag även i Norrland men kanske inte lika mycket. Varför elpriset är lägre i Norrland beror faktiskt att vi offrat våra älvar för vattenkraftsutbyggnaden och är stora arealer för byggande av vindkraft. I södra Sverige är det alldeles för många hushåll och även företag som spekulerat i elpriserna och haft ett rörligt pris och nu ska vi betala för den spekulationen. Vi kommer inte att glömma att många haft ett mycket lägre elpris eftersom man haft ett rörligt pris på elen

Högerpartierna ropar på kärnkraften men staten har inte råd att subventionera tills den är utbyggd en 10 eller troligen 15 år till. Jag hade en blogg i går och den visade jag på att vi har ingen brist om vi behållit de drygt 31 TWh som vi exporterar. Edward Riedl fortsätter med sin lögner om att det är Magdalena Andersson som är orsaken till de höga priserna. Det finns många artiklar som visar att så inte är fallet om han läser fakta.

Jag har också sagt att jag tror kunskapen om energifrågorna hos regeringspartierna är lika med noll och hur prissättningen går till. Det behövs utbyggnad av ny energiproduktion i södra Sverige Nu och då finns tyvärr inget annat alternativ än vindkraft annars blir det problem som i vinter många år framåt.
Avslutningsvis kan man konstatera att Edward Riedl inte varit någon framgångsrik person för Norrland när man ser att han är med om att inte Norrlänningarna får någon kompensation för höga elpriser.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.