Björklöven möter MoDo hemma

Idag är det ny match för Björklöven denna dag hemma mot MoDo. Spelar man så illa då är man helt chanslösa Björklövens fick en fullständiga kollaps senast. Man förlorade matchen med 7-2 mot Karlskoga. Vinner skotten med 37-29. Vainio får ett matchstraff oklart varför och är anmäld och säkert avstängd i dagens match. Det som skedde kan bara sammanfattas på ett sätt. Björklöven är för dåliga och saknar ett försvarsspel de är inte något lag som har någon chans i ett slutspel. Truppen som finns räcker inte till när det blir allvar. Det är nu helt bevisat efter de tre senaste matcherna. Trots detta är det ändå match i kväll.

Derbyn mot MoDo brukar vara härliga tillställningar förutom att MoDo klacken ett par gånger tänt bengaler och då har klacken fått lämna arenan och sedan komma tillbaka. Det tycker jag är fel och är säker på att någon skulle tala om vem det var. När det gäller kvällens match önskar jag att Voutilainen står i mål och helst av allt att Fitzgeralds är tillbaka som center mellan Schilkey och Pooley. Hur det blir med backen , Veeti Vainio som åkte på ett matchstraff och anmäldes kommer att vara avstängd i två matcher. Björklövens spelare brukar bli det men inte alltid andra lags spelare.

När det gäller MoDo som kommer hit är det sista derbyt under grundserien. Vid alla tidigare matcher så har det blivit hemmaseger samtliga denna säsong. Som Björklöven spelar på slutet är chanserna mycket små medan MoDo har gått fram som en ångvält och vänt flera matcher som de legat under i och vunnit. De har även ett mycket bra spel en man mer så några utvisningar har Löven inte råd med. När jag sett matchen mot Karlskoga hade jag tänkt stanna i Långvattnet men det blåser så mycket så det går inte att vara ute så det blir hemresa och match. Det är en säkerhetsklassad match men varför vet jag inte. Jag har aldrig sett att det varit något bråk mellan klackarna och det måste vara rädslan för detta som man plågar folk extra vid entrén. När jag skriver detta finns det inte någon uppgift om lagen och vilka som spelar och inte heller vilka som dömer. Vad som är roligt med MoDo matcherna är den fantastiska stämningen som det brukar vara. Nu är det VM rally i Umeå men tror att det är fullt i Winpos Arena

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.