I spåret av jordbävningen i Turkiet kommer även beskyllningar om byggfusk

Nu pågår en jakt på byggentreprenörer i Turkiet om att byggfusk är en orsak till att katastrofen blivit så stor. Visst kan det ha förekommit fusk men också mutor som gjort att det blivit värre. Men frågan är om det hade hjälpt när skalven var så kraftiga säger svenska experter. Visst är det för djävligt att det sker fusk på byggena men det är klart att Erdogan är orolig att detta kommer att påverka valet som hålls i mitten av maj.

Så här skriver Omni om detta.
Minst tolv personer, däribland byggentreprenörer, har gripits i Turkiet efter jordskalvet i måndags då tiotusentals byggnader rasade. 113 arresteringsordrar har utfärdats och fler gripanden väntas, enligt BBC.
Utbredd korruption och politik som möjliggjort bristfälliga byggkonstruktioner ses som anledningar till att skalvet blev så dödligt. Experter har i åratal varnat för farorna.
BBC skriver att många kommer att se Turkiets drag som ett sätt att försöka förflytta skuldbördan för katastrofen. President Erdogan är hårt pressad och hans hantering av krisen kan påverka valet om tre månader.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.