På säkerhetskonferensen är det en del personer som uttalar sig om det ryska anfallskriget mot Ukraina

Det spekuleras en hel del på den stora säkerhetskonferensen i Munchen vad som kommer att hända med Ryssland En person som deltar där är den tidigare schakvärldsmästaren Garri Kasparov. Vad han sagt lägger jag och är en artikel från Omni. En annan kort artikel handlar om vad det tidigare generalen och CIA chefen David Petraeus säger om kriget i Ukraina

Artikel om Kasparov.
För att Ryssland ska kunna bli demokratiskt måste landet förlora kriget i Ukraina och befrias från ”Putins fascism”. Det sa den ryske Kremlkritikern och tidigare schackvärldsmästaren Garri Kasparov under en paneldiskussion vid säkerhetskonferensen i München, skriver TT.
– Ryssarna lever i en bubbla. Den kan inte spräckas om inte idén om imperiet kollapsar – genom ett militärt nederlag, sa Kasparov.
Kasparov lever sedan ett decennium i exil. Under konferensen utgör han och andra framträdande Putin-kritiker, bland andra Michail Chodorkovskij, en rysk skuggdelegation.

Artikel om vad Fd CIA chefen sagt.
Den tidigare amerikanske generalen och CIA-chefen David Petraeus tror att Ukrainas trupper kan komma att trycka tillbaka sina ryska motståndare under sommaren, åtminstone på vissa håll.
I en intervju med CNN säger han att Ukraina, om de når genombrott, kanske kan kapa den ”landbrygga” till Krymhalvön som Ryssland etablerat längs med ockuperade delar av södra Ukraina.
Om det lyckas skulle dynamiken förändras, säger Petraeus, som fortsätter med ett scenario där Ukraina isolerar Krym genom att förstöra Kertjbron, som förbinder halvön med det ryska fastlandet.
Stora ryska förluster och fortsatta sanktioner kan leda till förändrad inställning bland invånarna i Ryssland, spår ex-generalen.
– Någon gång måste Kreml inse att kriget är ohållbart.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.