Vilken fantastisk dag för svenskt skidskytte

Skidskytte en gudomligt sport att se på speciellt när det går så bra sonder gjorde på dagens VM lopp i masstart. För mig är nog Sebastian Samuelsson den största överraskningen och främst då hans skytte som inte varit bra tidigare under VM. Nu sköt han bra och hade ett bra drag under skidorna när han gjorde segerrycket. Martin Ponsiluoma gjorde också ett riktigt kanonlopp och blev silvermedaljör.

När det så gäller damerna så blev det mer än spännande när Hanna Öberg sköt alla träff i sista stå och höll undan för Ingrid Landmark Tandrevold men hon tog längre tid på sig i skyttet men gick ut som två och kom även tvåa i mål efter att under sträckan ha kört Julia Simon trött i en uppförsbacke. Linn Persson var även med länge i kampen om medaljerna men det blev straffrunda på slutet. Hon är många gånger den som skjuter bra med mitt i prick och snabbt.

Det här var det bästa som skidskyttarna gjort och trots att den som varit bäst tidigare under säsongen Elvira Öberg blev sjuk och gjorde endast två starter men ställde inte upp idag. Det blev idag tre medaljer av de sex som man tävlade om två guld och ett silver. Glädjande var även att två svenskar kunde besegra den världsstjärna som Norge har i Johannes Thingnes Bö som fick se sig slagen av två Svenskar. Men en Norrman Laegreid gnällde för han fick ingen hjälp att dra. Dålig förlorare kan man säga med däremot Bö var och grattade svenskarna när han kom i mål

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.