Det är en självklarhet att Sverige ska anordna vinter OS 2030 när vi nu fick ett erbjudande

Sverige har fått en förfrågan om de kan arrangera OS. Det skulle vara bra att även ett land som Sverige kan arrangera ett vinter OS. Sveriges Olympiska Kommitté, Sveriges Paralympiska Kommitté och Riksidrottsförbundet inleder en förstudie angående OS och Paralympics i Sverige 2030. Sverige har ju sökt tidigare så de flesta utredningarna är helt enkelt bara att uppdatera. Jag tror också att det inte är så många anläggningar som skulle behöva byggas utan till viss del bara fräschas upp. Det är väl troligen rodel och Bob banor men den typen av banor har jag sett i Lettland.

Jag delar den synen som ordföranden i Sveriges Olympiska kommitté Anders Larsson har ” Det är nya tider nu och förstudien ska visa hur OS och Paralympics kan formas utifrån Sveriges förutsättningar. Vi har redan i dag i stort sett alla arenor som krävs för att arrangera de största vinterspelen. Jag hoppas och tror att Sverige är lämpliga för OS. Jag hoppas att även Umeå kan komma i fråga i någon vinteridrott då vi har snö vilket inte alla städer som nämnts har. En ny hockey Arena som skulle behövas även om Björklöven går upp kommer säkert. Umeå är ju en större ort i vinterskrud och vi har även förhållandevis gott om hotellrum.

Självklart ska Sverige söka Vinter OS 2030 och jag är säker på att det kommer att finnas snö i Sverige om det nu är ett problem. Umeå kan säkert ställa upp som reserv om det inte finns natursnö i Falun som man presenterar som en ort. Jag tror inte det varit någon riktig skidfest i Sverige sedan WC gick här i Umeå. I alla fall fick vi stort beröm av alla som jag träffade och även publiken var nöjda. Jag tycker att Sverige ska tacka ja till Vinter OS 2030 för anläggningar som inte finns här går säker att ordna fram till dess. Det har aldrig varit något vinter OS i Sverige. Senaste OS var 1956 när Ryttarolympiaden hölls i Sverige då sommar OS hölls i Australien och sommar OS har vi haft 1912 vid spelens begynnelse då i Stockholm. Nu är det dags för OS i Sverige för vinteridrott kan vi och har varit ett framgångsrikt land inom vintersporterna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.