Helt väntat vann Djurgården men den närhet man har till domaren Wessner sedan bör en hel del regler som videogranskning försvinna får se om domarna är lika Djurgårdsfrälsta mot MoDo då de flesta vill ha upp Djurgården till SHL

Årets sista hemmamatch för Björklöven efter dagens förlust. Jag tycker det saknades go och djävlaranamma i laget. Men det som gör mig riktigt upprörd är vad som är tillåtet av domarna. Det har konstaterats att Wessner var ute på stan med ledningen av Djurgården. Så här ser det vittnesmålet ut på Facebook.

Jag funderar verkligen om domarna får bete sig som de vill. Jag tycker inte att han var långt ifrån rättvis i dag heller. Vid ett av målen stod en djurgårdare i målgården och störde honom. Inte korrekt och det var även ett lindrigt straff för en Djurgårdare för checken to the head. Jag hörde även att Djurgårdare i en paus försökte tränga sig fram till domarna. Jag tycker hockeyn är på väg åt helt fel håll. Den här matchen borde spelas om med opartiska domare.

Det här med utdömande av straff och videogranskningar undrar jag om de som tittar är enögda eller saknar syn. Då går jag till avstängningen av Hutchings på två matcher för att han åkte på målvakten. Alla inklusive jag som sett reprisen ser att det var ett felaktigt beslut eftersom han knuffades dit av en spelare från Djurgården och har man dömt rätt skulle Djurgårdaren ha åkt ut för interferens. Den här semifinalen mellan Löven och Djurgården har varit mycket bättre än många matcher i SHLs semifinaler.

– [ ] När det gäller reglerna mellan SHL och Allsvenskan måste de göras om nu. Allsvenskan får alldeles för lite för TV rättigheterna. Dessutom måste man ta bort regler som rör övergångar mellan ligorna och de korvören som Allsvenskan får för övergångar trots att allsvenska har avtal med spelarna. Ska man få en spelare får man köpa loss spelaren från kontraktet med ersättningar som är marknadsmässiga. Lyckas man inte med dessa frågor bör allsvenska bryta sig loss och bilda en egen liga. Hockey Förbundet är ingen organisation att ha att göra med. Till nästa säsong bör man avskaffa detta med videogranskning och låt domarna döma ut straffen. Den där disiplinnämnden som anmäler spelare bör också avskaffas och man får inrätta en organisation som stänger av men det bör finns som i andra lagar där en överklagningsrätt finnas. Klubbar ska inte som nu kunna anmäla saker som inte domarna dömt för. Tar man bort detta ska matcherna avgöras på isen och av domarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.