Det var ord och inga visor om regeringens miljöpolitik av professor Johan Rockström i morse i TV 4

I morse såg faktiskt inslaget i Nyhetsmorgon i TV4 där Johan Rockström inte gav mycket för regeringens miljöpolitik. Det är klart att den regering vi har nu och att den dessutom gett bort ett alldeles för stort inflytande till klimatförnekarna Sverigedemokraterna. Det som sker skadar Sveriges varumärke ordentligt och han som Rockström i TV4 räknas som att tillhöra eliten av de 100 mest framstående inom klimatet sågade regeringens klimatpolitik helt. Det var riktigt befriande att det fick komma ut i högerkanalen TV 4 ta och läs igenom som jag lagt ut tidigare på Facebook. Vi gräver mänsklighetens grav om detta får fortsätta sa Johan Rockström, professor i miljövetenskap, kritiserar regeringens klimatpolitik. Den är inte funktionell, säger han i TV4:s Nyhetsmorgon.

Ett exempel på att Sverige går åt fel håll är enligt Rockström att Tidöpartierna vill slopa skatten på plastpåsar.
– Det är som att man medvetet vill skapa en debatt kring en marginell fråga för att slippa de stora frågorna, säger han. Johan Rockström, professor i miljövetenskap, kritiserar regeringens klimatpolitik. Den är inte funktionell, säger han i TV4:s Nyhetsmorgon.

Så här beskriver Omni det kortfattat
Johan Rockström, professor i miljövetenskap, kritiserar regeringens klimatpolitik. Den är inte funktionell, säger han i TV4:s Nyhetsmorgon.
Ett exempel på att Sverige går åt fel håll är enligt Rockström att Tidöpartierna vill slopa skatten på plastpåsar.
– Det är som att man medvetet vill skapa en debatt kring en marginell fråga för att slippa de stora frågorna, säger han.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.