Travets största dag med Elitloppet på Solvalla och har med lite funderingar över hur V75 blir idag

Idag är det den största dagen för oss som gillar trav nämligen Elitloppet på Solvalla. Den stora tävlingsdagen började egentligen redan i går med V75 och dess avslutning med långloppet Harpers Hanovers lopp på 3140 m. Loppet vanns lite oväntat av Magnus A Ljuse som kom med en riktig rökare över upploppet till 4 % av kryssen. I övrigt var det mycket favorit betonat. Det var gårdagen.

I dag är det som sagt Elitloppet som börjar med kval under V75 avd 2 och 3. V75 börjar med Elitkampen ett lopp för kallblodiga hästar. Tyvärr är inte Gunnar Melander med med Målnlykke AM men det är inte förvånande för mig då han var riktigt dålig när V75 gick här på Umåker. Jag tycker inte heller loppet har den högsta klassen då flera av de Norska hästarna lyser med sin frånvaro. Det finns flera som kan vinna och det skulle inte förvåna mig om det blev en finsk vinnare genom nr 10 Parvelan Retu som varit ned på en 21tid på Vermo banan och körs av Hannu Torvinen. Den är nu kryssad som favorit till 26%. Men det är fler som säkert kan vara med och slåss om segern. Gardera är mitt råd.

Elitloppets kval börjar i avd 2 av V75 och i det loppet har favoriten Don Fanutcci Zet kryssad till 38% men innerspår vilket kan vara en nackdel då Önas Prince har nr 2. Men det är fler som kan vinna men frågan är hur hårt man tänker köra i kvalet. Det är dock 4 hästar som går vidare till finalen. Gardera även här.

I lopp 3 tror jag det blir en uppgörelse mellan nr 4 Hail Mary som körs av Åke Svanstedt efter Örjan kör år Daniel Redan i första kvalet. Favorit och kanske även slutsegraren blir Björn Goop med den starke San Moteur kryssad till 40% men som sällan förlorar. Finalen går som lopp nummer 11 och efter avd 6 i V75.

Övriga V75 lopp ser nog lite enklare ut där Novato är och blir favorit i avd 4 och det är en häst som startat 7 gånger och vunnit i alla starter.
Avd 5 har också en favorit i Jovialty som körs av Erik Adelsson och även den är nu spelat till till 66%.
I avd 6 kör Örjan Kriström favoriten åt Daniel Reden som heter Double Deceiver och kryssad nu till 46%. Sedan innan sista avdelningen körs blir det final i Elitloppet och det drar ju ut lite på tiden med prisutdelning osv innan sista avd i V75 körs och där avstår jag från att tippa men ta med så många hästar du har råd med

Som ni ser tror jag att det är risk för en riktig favoritomgång men det är även en sådan omgång det blir en bra utdelning om storfavoriterna förlorar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.