Ryssland försöker påverka på olika sätt så att Sverige inte blir NATO medlemmar

Det är självklart att Ryssland har något att göra med att försvåra för Sverige att bli medlemmar i NATO. Det har har varit övertygad om hela tiden. Ryssland och Turkiet samarbetar inom en hel del områden och jag tror inte att Turkiet har antagit alla sanktioner mot Ryssland. I och med att USA driver på så är det självklart att Ryssland är emot. Nu har även Tomas Nilsson som är chef på Must varit inne på samma linje. Det är ju Turkiet och Ungern som ännu inte godkänt Sverige som NATO land. Att Alf Svensson får signaler att Ungern snart ska godkänna Sverige som NATO land har jag ingen större tilltro till. Jag är inte heller säker på att NATO har Turkiets fulla stöd om det skulle hända något mellan NATO och Ryssland.

Så här beskrivs Rysslands påverkan i Omni
Ryssland bedriver olika påverkanskampanjer mot processen kring Sveriges Natoansökan. Det säger Thomas Nilsson, ny chef för Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must), till SVT Nyheter.
– Vi har sett olika exempel som vi tolkar är aktioner som kommer från Ryssland som statsaktör. En del saker gör man själv, andra saker gör man genom ombud.
Både den svenska opinionen, beslutsfattare och själva medlemsansökan har varit föremål för ryska påverkansförsök, enligt Nilsson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.