I Sverige blir vi bara fattigare och fattigare med högerregeringen

Vi blir fattigare och fattigare med högerregeringen och fascistpartiet Sverigedemokraterna. Där har högerregeringen med full fart accepterat fascistpolitiken. Jag undrar om man vet och ser vilken väg man går. Liberalerna får vi hoppas ramla ur riksdagen så länge man aktivt städer SD. På senare tid ser det även ut som om KD hamnat i en förtroendekris sedan de blev en marknadsförare av den fascistiska politik som SD står bakom

Sverige befinner sig i en ny ekonomisk verklighet. Inflationen är den högsta på 30 år. Svenska barnfamiljer plågas av höjda matpriser, stigande elräkningar, hyror och höga räntor. Det här drabbar de som inte har det så bra hårdast men politiken gör inget åt detta

För varje dag som Ulf Kristersson och Jimmie Åkesson styr vårt land blir Sverige fattigare. Regeringen och Sverigedemokraterna är passiva och låter krisen slå med full kraft mot hushållen och välfärden. I S förslag på vårbudgeten sätter vi barnen i först, genom satsningar på barnfamiljernas ekonomi och ett tryggare sommarlov.

Det handlar om respekt, rättvisa och gemensamt ansvar

Hjälporganisationerna larmar om att matköerna växer. Allt fler föräldrar uppger att de har svårt att sätta näringsriktig mat på bordet, trots att de yrkesarbetar. Situationen är särskilt tuff för ensamstående föräldrar och med anledning av det är vårt förslag att höja underhållsstödet med 500 kronor från och med i sommar – och resten av året.
 
Regeringen låter barnen betala krisen. Det är barnen som drabbas när föräldrarna inte får lönen att räcka till mat och hyra eller betala terminsavgiften till idrottsföreningen. Det är barnen som drabbas när skolorna tvingas säga upp lärare.
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.