Är det på gång ett inbördes krig i Ryssland då Wagnergruppen agerar

Nu händer det stora saker i Ryssland. Det är Wagnergruppen som går och redan har gått till anfall mot Ryssland. Man har tagit kontroll över en massa militära anläggningar. Det här är nog inte bara Fake News utan sanning och har även bekräftats. Vi får väl se hur starka dessa styrkor är och om man är på väg att hamna i ett inbördeskrig och vad händer då. Vi får nog vänta lite och höra vad som händer de närmsta dagarna.

Så här skriver Omni i en artikel.
Ryska paramilitära Wagnergruppen har tagit kontroll över samtliga militäranläggningar i staden Voronezj i södra Ryssland. Det uppger en rysk säkerhetskälla för Reuters.
Uppgifterna kommer knappt två timmar efter att Wagnerchefen Jevgenij Prigozjin hävdat kontrollen över militäranläggningar i Rostov-na-Donu, cirka 50 mil söder om Voronezj.
Från Voronezj är det bara ytterligare 50 mil till huvudstaden Moskva.
Inom kort väntas Rysslands president Vladimir Putin hålla ett tv-sänt tal till nationen med anledningen av upproret från Wagnergruppen.

Så här beskrivs det i en annan artikel
Den dramatiska upptrappningen i konflikten mellan paramilitära Wagnergruppen och Rysslands militärledning fortsätter. Gruppen har under natten lämnat Ukraina och gått in i Ryssland, hävdar Wagnerledaren Jevgenij Prigozjin.
– Vi är alla beredda att dö. Alla 25 000, och sedan ytterligare 25 000. Vi dör för det ryska folket, sa Prigozjin under natten mot lördag.
I ett videoinlägg på Telegram vid 06.30-tiden säger Prigozjin att Wagner har tagit kontroll över försvarshögkvarteret i Rostov-na-Donu och samtliga militäranläggningar i Rostovregionen. Uppgifterna är obekräftade.
Han uppmanar försvarsministern Sergej Sjojgu och generalstabschefen Valerij Gerasimov att möta honom i Rostov. Annars hotar han att fortsätta tåga mot Moskva, enligt Reuters.
Upptrappningen inleddes under lördagen när Prigozjin hävdade att den ryska armén medvetet bombat Wagnersoldater i Ukraina och utlovade hämnd. Ryska säkerhetstjänsten FSB har inlett en utredning om uppmuntran till väpnat uppror och uppmanar Wagnersoldater att gripa Prigozjin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.