Att jordklotet är på väg mot en total kollaps på grund av klimatförändringarna

Klimatkrisen och kanske en kollaps är nog närmare än vi någonsin har trott. Det slår lite olika men det finns många länder som måste göra mer inte minst backar Sverige. Det är många olika åtgärder som bakas tillbaka i tiden och den största och mest effektiva är elektrifieringen av fordonsparken. Stimulansen att ge bidrag till elbilar tog högerregeringen bort. Reduktionsplikten är en annan åtgärd men även skatten på plats togs bort trots att plasten är ett enormt hot i haven. Rysslands krig mot Ukraina en miljökatastrof och det är många andra länder som gör för lite. Tokan som uppstår i stort sett i hela världen är ett hot mot många djurarter och inte minst mot oss som människor då det blir brist på färskt vatten.

Så här skriver Omni om när glaciärerna smälter
Himalayas glaciärer smälter snabbare än någonsin, skriver AP. Om inte utsläppen av växthusgaser minskar kraftigt kan de ha förlorat upp till 80 procent av sin volym i slutet av århundradet, visar en ny rapport.
– Det här går mycket snabbare än vi trodde, säger rapportens huvudförfattare Philippus Wester.
Himalayas glaciärer utgör en viktig färskvattenkälla. När de smälter riskeras färskvattentillgången för två miljarder människor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.