Låt inte Kristallnatten komma tillbaka för alla människor är lika mycket värda

Idag och i morgon skedde Kristallnatten. Det var starten för Nazisterna att börja sin idé om att utrota judarna. Idag har det varit olika typer av minnesaktiviteter bland annat här Umeå som jag tyvärr inte hade möjlighet att besöka. Däremot pågår det olika aktioner mot judar på många platser i Europa. Det är hot och trakasserier men även våld och förföljelser men även att man målar judestjärnan på fasader där judar bor. Tyvärr visar detta att det finns en hel del nazister fortfarnes som härjar på och i

Sverige har det blivit så illa att vi har ett parti som högerpartierna styr Sverige tillsammans med. Det här är långt ifrån bra men jag har inte sett i några media att Sverigedemokraterna deltagit i de protester och minnesaktioner som de deltagit i. Däremot har aktionerna mot judar skett ännu mer omfattande i bland annat Frankrike. Hur Nazisterna arbetade och hur de skulle utreda judarna får aldrig falla i glömska utan just de här dagarna är viktiga att vi minns och arbetar för att det inte ska ske igen. Det gäller att vi hela tiden måste ha ett samhälle där alla människor är lika mycket värda. Tyvärr är det inte längre så i Sverige där Sverigedemokraterna i spetsen inte anser att de som har Mohammed som sin gud tycker att de är lika mycket värda som andra. En mycket farlig väg att gå.

Jag har gjort ett utdrag ur wikepedia som förklarar detta med Kristallnatten.
Kristallnatten (tyska: Kristallnacht) mellan 9 november och 10 november 1938 var kulmen på de våldsamma pogromer mot judar, Novemberpogromerna, som genomfördes i Tyskland mellan den 7 och 13 november 1938. Pogromerna iscensattes av nazister och utfördes av beväpnade grupper främst från det paramilitära Sturmabteilung (SA) men även av många civila. Omkring 400 judar dödades eller tvingades begå självmord, 20 000–30 000 arresterades och fördes till koncentrationsläger, 267 synagogor brändes ned och över 7 500 butiker vandaliserades.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.