Petter Nilsson(SD)

”Varför jag är stygg mot M”

Regionfullmäktige så avklarat. 

Fick en fråga av en ledamot från ett annat parti i kulisserna. Frågan var väl i princip ”varför jag är så stygg mot moderaterna”, och var väl ställd en aning skämtsamt.

Tänker mig emellertid att det finns några stackare som följer regionfullmäktigesändningarna, åtminstone de närmast berörda.
Ska väl säga att jag personligen inte har något mot enskilda företrädare från något parti. Men debatten kommer förstås handla om att lyfta våra väljares frågor.

Sverigedemokraterna prioriterar som bekant sjukvård och vårdpersonal. Det betyder att vi behöver göra bortprioriteringar. Minska administration, dra bort finkultur, champagneprojekt och onödig förtroendemannaorganisation är helt enkelt bitar vi behöver göra.

Det innebär att vi kommer ha synpunkter när partier lägger mindre medel på sjukvård. Inget personangrepp på någon enskild politiker så, däremot ett angrepp på de prioriteringar som partierna står för.

Naturligtvis har vi synpunkter på Socialdemokraterna och de alltför fattiga medel de lägger på sjukvård, men ytterst så kommer Moderaterna få än mer angrepp – de lägger minst på sjukvård i Region Västerbotten.

Ska väl också lägga till att jag hoppas att ni som överväger kandidera för ett parti också gör det, oavsett parti. Stämningen är kanske inte fullt lika arg som media eller offentliga företrädare vill få en tro. Sen kommer polemiken tätna nu närmre ett valår, så enkelt är det.
Men kandidaturerna ska in snart oavsett parti. Nu kan jag inte svara för andra partiers stadgar, men om ni exempelvis är intresserade kandidera för SD så behöver det ske snarast. Vänta inte till att valet stundar, då kommer det vara för sent.