Petter Nilsson(SD)

Genusvanvettet!


”women are not afraid of places, they are mainly afraid of men, and highlighting that and combating that is a work that can never stop”

Min bästa översättning är alltså att “kvinnor inte är rädda för platser, de är rädda för män, att tydliggöra det och bekämpa det är ett arbete som aldrig kan sluta”.

Självklart ska man känna sig trygg i Umeå. Och visst finns det bra politiska åtgärder för att stärka tryggheten. Ordningsvakter behövs på vissa platser. Kameraövervakning, Bättre belysning, med mer.
övriga partier i Umeå kommun tycks mena att Kvinnor inte är rädda för platser, utan män. Åtgärden nu således att…
Fokusera på genusstadsplanering.
”Det könade landskapet”.

Vi fick en längre rapport och dragning från Jämställdhetsutskottet under gårdagen. Jag frågade ordföranden för utskottet (S) uttryckligen vad de har för syfte.
Något egentligt svar tycker jag inte alls att jag fick. Däremot fick jag en uppsjö repliker från andra politiker – bland annat ett par av presidiets 2:e vice ordförande(C).
Något genmäle beviljades jag emellertid inte, med hänvisning till att detta inte var fråga om någon debatt.

Personligen tycker jag absolut att dessa saker måste diskuteras. Vi kan ogärna ha ett utskott som både självt kostar pengar, men också verkar för en massa fördyringar som i värsta fall leder till mindre än ändamålsenliga investeringar eller förhöjda driftkostnader.

Det är alltså pengar som istället kan gå till riktiga trygghetssatsningar såsom ordningsvakter, kameraövervakning, stärkt belysning och stärkta kommunala välfärdsdtjänster.
Skola, Äldreomsorg, dagis etc.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Maria

  Skattebetalarna i Umeå förstår inte hur deras medel används. Det borde vara självklart att kärnverksamhet, skola, vård och omsorg, prioriteras före internationella projekt, som bara sätter projektledare, om ens det, på kartan. Tydligen väldigt känsligt att uppmärksamma problemet..

 2. Jonsson

  In brooken english. Svårt att förstå vad kvinnan säger. Bakgrundsmusiken stör. Inte jättebra reklam för björkarnas stad. Umeå ligger väl för övrigt i Sverige?
  Jag minns inte hur järnvägstunneln såg ut innan ombyggnaden. Var den inte rak? Det var definitivt lättare att hitta ingången från Järnvägstorget förut!
  Sara Lidmans vänstertunnel är politisk, med opassande citat. FNL!, tänker jag t ex när jag går där.
  Umeås kvinnor är rädda för alla män? Hur motiverar/ definierar/ förklarar genusutskottet detta? Främst de politiskt utsedda kvinnorna är rädda? Det införs tydligen, till och med, apartheid-liknande zoner i Umeå. Gungor?
  Det verkar som om fakta får träda tillbaka för wokeism-feminismens ökade utbredning i lokalpolitiken. Kommunfullmäktiges nya ordförandeklubba är töntig, med sin kotte. Annars liknar den ju, den gamla vanliga klubban!
  Det stämmer nog att kvinnor inte är rädda för platser. Orsaken till rädslor, oavsett kön och ålder är, misstänker jag, den eskalerande och våldsamma brottsligheten och droghandeln. Vissa män är överrepresenterade då, men synskärpan med genusglasögonen på, uppfattar inte det. Och därför blir åtgärderna, dyra verkningslösa små slag i luften, som missar målet.
  Obegripligt att ansvariga kvinnliga politiker inte vill diskutera detta i fullmäktige, men orsaken är väl att de saknar fog för sin talan. Genus och intersektionalitet blir ett sätt att nischa in sig, och navelskåda samtiden – medans samhället skakas av verkliga problem. Kommunen ska ägna sig åt kärnverksamheterna i första hand.

  • Bättre förr

   En intressant sak med feminismen är, att trots att stora delar av poliskåren, och politikerkåren, och tjänstemannakåren i kommunerna och departementen är kvinnor, så ligger det i luften att ”det här vet vi inte riktigt hur vi ska fixa, så ni män får fixa det åt oss”. Dock utan att ha en aning om hur det skulle gå till, särskilt som man först vill göra alla män maktlösa och medellösa…Jag vill minnas att jag en gång såg nåt om att närmare 100% av jämställdhetsmyndighetens folk är kvinnor…

 3. Bättre förr

  Jag tror att en del av feminismens problem är, att man inte kan presentera en sammanhållen ideologi som faktiskt kan förklara dagsläget på et korrekt sett, och man väljer enkla sanningar (allt är männens fel) och försöker försvara de enkla sanningarna på ett komplicerat men inkorrekt sätt, i stället för en mera korrekt och nyanserad bild. På det sättet kan man inte heller presentera fungerande lösningar och åtgärder, eftersom bilden inte är stämmer. Ett bra exempel är att man inte kan tackla att olika religioner drabbar kvinnor på olika sätt, och att detta inte enbart handlar om män, utan också om mödrars uppfostran av män och kvinnor. Feminismen verkar klara av ren homosexualitet ur ideologisk synvinkel, men när det gäller HBTQ verkar man ha problem, inte minst med att välkomna män som vill bli kvinnor in på kvinnliga utrymmen – här verkar det finnas olika åsikter inom rörelsen. Men i stället för att diskutera saken öppet tiger man helst i frågan. Och sen den här grejen med kommunens satsning, där man försöker väva ihop miljöfrågor och en massa andra frågor med feminism i s.k jämlikhet utan att egentligen förstå vad man gör, nåt som främst verkar dyrt och kanske är ett sätt att få folk att hålla med dessa jämlikhetsfeminister i helt andra frågor också, ett slags hjärntvätt…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.