Petter Nilsson(SD)

När ens politik är för bra!

Länk till morgonens livesändning:

Jag är usel på sociala media. Inte alls min grej. Men. Ibland ser man prylar som flyter förbi i flödet.
Såg vad jag tror vara en gammal artikel från 1999 signerad Björn Söder.

Svårt att inte påminnas om övriga partiers användning av försvaret som budgetregulator de gångna åren.

Man har sett förståsigpåare och diverse muppar förklara för mig att man är inhuman eller nazist, eller putinist.
Tydligen är det svårt att hitta sakliga argument mot en förnuftig och bra politik. Får väl si vad fler för invektiv som dyker upp inför valrörelsen.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

14 kommentarer

 1. Marko

  Hycklarkungen skriver häromdagen att hans kompisar i Ryssland bör undantas sanktioner.
  Och idag är SD för kriget och Putin för att någon inom SD har åkt till Ryssland.
  Förutom att det är totalt vidrigt att försöka utnyttja människor som dör i kriget för sina egna politiska syften så framstår han som en väldigt svagbegåvad

  • Kim

   hmmmmm… Är inte poängen att SD varit väldigt rysslandsvänligt? (Är ju bra då man får trollstöd.) Han må vara spretig och lynnig i sina rallarsvingar åt olika håll, men finns inte en stor poäng i det påpekandet?

   • Marko

    Sverige ger fortsatt bidrag till Ryssland.
    Biden fortsätter köpa olja från Putin.
    Sverige har sålt våra industrier till Kina.

    Att man har kontakter och gör affärer är det normala i vår globala värld.
    Spotify ska öppna kontor i Ryssland.
    Mängder av andra svenska företag har kontor i Ryssland.

    Vad hycklarkungen gör är att håna dom som dör i det pågående kriget och försöker vi en vänsterextrem blogg få SD att vara för Putins invasion.
    Detta är inte bara barnsligt oseriöst, det är vidrigt respektlöst mot offren.

  • Arbetare

   Det är fascinerande att en fyllekryssning till dåvarande Leningrad tycks räcka för att stämplas som rysk medlöpare om man tillhör ”fel” parti .
   Samtidigt får före detta KGB-agenter vädra sina neuroser och konspirationsteorier på ledarsidorna i Aftonpravda under applåder.

 2. Kim

  Kul. Alltså från den tid då samma man umgicks (och uppenbart sympatiserade) med anhängare av bl.a. Ku Klux Klan? Samma man som fördömts av bl.a. BRIS? Kul referens!

  Uttalandet är inte direkt unikt. Vi är många, med alla möjliga partifärger (möjligen undantaget mörkrött och grönt) som sa samma sak. I synnerhet då man väger in så mycket ”fluff” och vaga beskrivningar som Björn gjorde i nämnda inlägg. MEN tyvärr är det helt sant att de som velat dra ner (ideologisk eller ekonomiskt motiverade) varit för starka.
  God morgon!

 3. Jonsson

  Man rustar för fred, var det nån gammal filosof som påpekade.
  Ett land har alltid en armé, sin egen eller nån annans, enligt en annan gammal tänkare.
  På 1 maj kommer den gamla sovjetiska nationalsången, att vara bannlyst?
  Ska vi passa på att gå ur FN nu? Ryssland har ju kortslutit förbundet.
  Jag önskar sossarna ett politiskt tillfrisknande.

 4. Mique

  Det är flagrant, hur tyst det är från SD, då det gäller mänsklighetens fiende nummer ett, Putin! Och hur SD-svansens stollar går runt ämnet, som en katt runt het gröt.

  • Marko

   Du kanske ska fokusera på VPK i första hand, som gav sitt stöd till Putin i Sveriges riksdag.
   Fast det är ju inte Putin du bryr dig om, då hade du gjort så, utan även du försöker utnyttja krigets offer för politik på dagisnivå
   Totalt vidrigt.

   • Kim

    Så vad tycker du i själva sakfrågan? Tycker du SD tagit avstånd från Putin? Nu och tidigare?

    Och ja. Jag tycker åxå att vissa andra partier borde tagit tydligare avstånd tidigare. Både till Putin och Kina. Men att SD nu känner var vinden blåser och i sedvanlig orning kör sin populism ändrar inte hur passiva de varit (och faktiskt fortfarande är).

    • Marko

     News flash, detta är inte sakfrågan.
     Det är bara en i mängden av alla metadebatter senaste decennium med syfte att slippa diskutera riktiga samhällsfrågor.

     Och den är dessutom besvarad när den ställdes.

 5. Jonsson

  Statsministern hade nyss problem med att beskriva Putins göromål i Ukraina, behövde fusklapp.
  Vänsterpartiet har stadgat att FN avgör, om vapensändning till krigshärdar, som nu i Ukraina. Problemet därmed, enligt Bulletin, blir att Ryssland avgör frågan i och med sin position i FN. Så inga vapen till Ukraina, med Vänsterpartiets hjälp, egentligen. Inte till Finland heller.
  Ann Linde (s) hade en träff med vitrysk minister i december. Om man nu vill älta.
  Fokus nu borde vara på Sveriges försvar.
  Jag räknar med att Sverige, har fyllt på förråden … så vi inte får brist på läkemedel, gasmasker, sjukvårdsgrejer, jod, vattenrening och föda.
  Fokus hos vänstermedias skribenter just nu är SD. MSM trollar och desinformerar öppet.
  Sverige kan inte gå med i NATO just nu. Spelar ingen roll hur mycket än Moderaterna pushar på. Vi och Finland, måste precis som Ukraina, försvara oss själva.
  Troll-, svans- och trollsvans-diskussioner för verkligen Sverige framåt, i alla fall enligt vissa här … och blir helt avgörande vid en rysk invasion, flyganfall, strålning från bombade reaktorer eller kärnvapen. Det är trollen vi ska hålla kort, och punktmarkera. Så enkelt är det i sagans värld, där troll aldrig är vänstern.

 6. brorson

  Holmlund har rätt i att det vore fel att avbryta vänoertssamarbetet med Petrozavodsk. Ska de svenskättlingar, som kanske finns kvar där, straffas för något som har beslutats i den ryska huvudstaden? Den lilla bruksorten långt borta i öster hann troligen inte få stadsrättigheter under svensktiden. men hade den fått det hade den varit den svenska stormaktens ostligaste stad. Fastän vi inte har några anspråk på att staden ska återlämnas till Sverige. – och ej heller Finland vid ’Sovjetunionens upplösning, ska vi väl inte som fanatiska Natro-anhängare nu föreslår utfärda en krigsförklaring mot gamla svenskbygder?

  Om så Holmlund har helt rätt i detta, har han helt fel, när han framställer alla fredliga kontakter med den ryska staten som något i sig klandervärt. Han, och andra sossar som är förblindade av valtaktik och rysskräck legitimerar därmed mordet på statsminister Olof Palme som riktigt ocvh nödvändigt, Mordet på Sveavägen skedde ju straxc innan ett planerat toppmöte mellan Palme och sovjetledarna i Moskva. där Palme i den Pallme-fientliga hatpropagandan förutspåddes komma att sälja ut Sverige och helaa den fria världens intressen till ryssarna.

  Märkligt att ledande socialdemokrater idag missar nästan varje tillfälle att hedra minnet av Olof Palme, som – förutom att han gav Sverige en realistisk energipolitik – också arbetade för frid och kärnvapennedrustning, inkluive icke-spridning av kärnvapen till länder som inte hade sådana.. Den nuvarande S-ledningen arbetar – med stöd av den borgerliga oppositionen – tvärto, för kärmvapenupprustning och spridrning av kärnvapen till nya länder (inkl halvdemkoratier som Ukraina under förevändning att alla länder har rätt välja ’”väg”. Vilket Belarus, som är en heldiktatur, nu har nappat på.. Och nu vill ha ryska kärnvapen vid gränsen till sina Nato-granar.

  Moderaterna ska v i bara inte tala om, när de inte har vett att ta avstånd från de verkliga landsförrädarna Bildt, Reinfeldt, Borg och ’Tolgfors. Vad ska de annars kallas för sitt sabotage mot Sveriges försvar, när Palme orättvist beskylldes för samma sak av M:s mörkblå högerflygel? .

  den l

  s

  ska de svenskäåttling

  ska

  dl

 7. Jonsson

  Aleksandr Solzjenitsyn-historien 1970, var en jobbig händelse för S och statsminister Palme… i relation till Sovjet. Apropå kategorin/ valstrategin: rysskramare-ältande.

  Grattis Sverige om S-Mp, ”vinner” valet igen, då blir det mer av samma!
  För helt uppenbart vill S inte ta ansvar för Coronahanteringen som brast. Sen har vi energiförsörjningen som bäddar för katastrof. Kriminaliteten som frodas, listan kan göras längre.
  Städkatastrofen, kronofogdekaoset, inte kunna hålla händerna i styr-kalaset, och dessa vill ha fortsatt förtroende? Och detta drama ska fortgå i sällskap med Annie Lööf, som har haft svårt att ta avstånd från Kina. 1-1½ % måste S avvara i höst, för att Mp ska klara spärren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.