Petter Nilsson(SD)

Sjuklöverns Putinnaivitet!

Morgonens livesändning:

Övriga partier har dragit ned på försvaret historiskt. Man har bedömt att Ryssland inte varit ett militärt hot. Samtidigt angriper man nu Sverigedemokraterna att vara ”Putinvänliga”.

Sossarnas Juholt sa när det begav sig, uttryckligen, att ”Ryssland inte på något sätt utgör ett militärt hot mot Sverige, och kommer sannerligen heller inte att göra det i framtiden. Att påstå något annat är bara tramsigheter.”

Reinfeldt tyckte besparingen var helt i sin ordning, där endast Jimmie problematiserade detta under en partiledardebatt 2013. Jimmie lyfte även där orosmolnet med Ryssland.

Sverigedemokraternas Björn Söder skrev om detta 1999.

Sverigedemokraterna är enda partiet som konsekvent önskat satsa på svenskt försvar. Det enda partiet.
Man noterar att krafterna som nu aktivt vill motverka Sverigedemokraterna istället försöker hänvisa till att SD inte gjort några ställningstaganden kring vilka nationers ledare man föredrar.

Det i sig är inget unikt. Detta har inte ens S eller MP gjort. Man vill förstås inte skada relationerna med omvärlden, även om det kan resultera i att man vinner väljare.

Bristen på saklighet är förstås ett symptom på valåret, men samtidigt är det hela anmärkningsvärt. Återigen är jag övertygad om att våra väljare ser igenom det. Samtidigt är det ack frustrerande möta så pass svag retorik i ett kort inlägg.

Tog förstås med klipp och källor i liveklippet, därav blev livesändningen ifrån imorse ett långt ett.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

9 kommentarer

 1. Bättre förr

  Det är så uppenbart att Svenska Sjuklöverpolitiker har varit så naiva, trots kraftiga varningssignaler. Att putin har rustat upp militären rejält sedan han kom till makten har varit känt länge både bland militära experter och civila källor har känt till det. Och Krim annekterades. Ännu en kraftig varningssignal. Och de baltiska länderna har länge känt en oro, därav entusiasmen för NATO i dessa länder. Men Sjuklövern? Helt andra agendor än försvaret. Och försvaret, som gick så forta att rasera, och som tar så lång tid att bygga upp igen. Mycket bygger ju på reservare, särskilt om man har en värnpliktsarme, dvs folk som redan har utbildning inom det militära, och som kan rycka in och förstärka de som är nyutbildade och de som är under utbildning. Och det tar 10-tals år innan den resursen är fullt utbyggd!

 2. Jonsson

  Umeås kommuninnevånare måste få en folkomröstning angående vänortssamarbetet med Petrozavodsk. Socialdemokraterna verkar inte vilja ta ställning i frågan, dvs att välja att stötta Ukraina.

  • brorson

   Detta är inte en fråga om att stötta eller inte stötta Ukraina utan en fråga om att klippa av eller inte klippa av banden med gamla svenskbygder i andra länder, alltså bygder har har varit svenskt terirtorium, Det handlar alltså inte om platser, där utvandrare från Sverige har bosatt sig. Sådana platser finns ju lite var stans i världen. Om vi nu antar att främmande makt skulle erövra Gotland, ska vi då visa vår avsky för denna makt genom att mobba alla gotlänningar, som valt att bo kvar? Nej, låt oss på ett fredligt sätt markera att detta är en del av vår historia.

   Men jag tycker också att överdrifterna i ryssfientlighet går för långt, när handikappade idrottsmän och -kvinnrt ska straffas för att de är ryssar-.Däremot straffas inga kineser för förtrycket av uigurer i Sinkiang. Är all denna mobbning den fria världen sätt att respektera demokrati och alla människors lika värde? Biden är en riktig mobbartyp, som får alla politiskt korrekta flockmänniskor att spotta åt samma håll som han spottar.

   Når jag ändå är igång måste jag passa på att protestera mot den nya,. rumsrena rasismen, som yttrar sig i att vita ukrainare är välkomna, trots att Ukraina inte är ett grannland till ’Sverige, men inte svarta tigrier, trots att förhällandena i flyktinglägren i Tigrays grannprovinser förmodligen ör mycket värre än i de polska och ungerska flyktinglägren.Nej, jag tycker inte att vi ska ta emot flyktingar från Tigruy. Det är ojämlikheten som jag protesterar mot, att människor ´värderas olika p.g.a. hudfärg.

   Eller som i fallet ryssar, beroende på vilket land de är födda i.

   detta

 3. Jonsson

  Jag vill hävda att det vore en viktig markering emot Rysslands olagliga krig i Ukraina. Så vänortssamarbetet ska avbrytas och pengabidragen dit upphöra och kontoret stängas.
  Och, de som vill göra studieresor till Petrozavosk, kan betala sina resor själva.
  Förmodligen lever många ryssar helt ovetande om vad som egentligen pågår, och hur omvärlden ser på kriget. Detta skulle bli en tankeväckande markering, även för dem.
  De samarbeten med Kina, främst kulturella, som kommunen har – torde gå att avbryta. Men, det kan få bli en senare fråga.

  • brorson

   Petrozaovdsk är alltså ingen rysk stad som helst, utan en stad som grundades av svenskar, när området var en del av Sverige. Tycker dock att det är en bra idé att vi svenskar själva ska betala för turistresor dit. Då kan vi ju också passa på att tala om förstadens nuvarande invånare hur omvärlden ser på Ryssland, ryssar och den ryska statsledningen.

 4. Basic Rules

  Tack för mig, ingen mer röst på SD – Nato är en papperstiger – så djävla dumt, ett spel för galleriet.
  Det höjer enbart krigsrisk, trots alla försäkringar om” shoulder by shoulder” till Ukraina från USA/Nato, var det inget värt, landet får betala ett mycket högt pris som Biden fullständigt skiter i och det gör han med Europa med ! Han har faktiskt lyckats Biden(konstigt nog) med två saker, North Stream 2 är död och Europa är skilt från Ryssland. Lär av detta i stället för att ”wag the dog ”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.