Så var det dags igen med matfusk

Så var det dags igen med matfusk. Den här gången är det nästan två ton oxfilé som innehöll buffelkött. Det här har man kunnat läsa om i Borås tidning. Köttet sålde slut på två veckor på ICA Maxi i Borås. De hade satt ett kampanjpris på 89 kr

Man har för Borås tidning erkänt att man gjort en miss enligt Emmy Hedell på ICA Maxi. Enligt henne
köpte man tillsammans med sju andra Maxibutiker upp ett parti kött. Man litade leverantören för att de tidigare samarbetat med denne

Nu förtäljer inte sagan om denne leverantör fuskat tidigare. Man skulle kunna misstänka detta och att han visste att butikerna hade dålig koll. Det dyker ständigt upp hur man fuskar med livsmedel och något måste man göra åt fusket.

En sak borde vara att de som fuskar med mat ska få stränga straff. Vore det ruter i dessa ICA handlare skulle man omedelbart sluta göra affärer med leverantören. De som säljer till kund måste också ställa krav och kontrollera sina inköp

3 kommentarer

  1. Hans

    Köper ICA-handlaren oxfilé för ca: 60kr (såldes för 89kr till kund) så bör alla larmklockor ringa!

    Något är sjukt fel när dessa MAXI handlare gång på gång utmärker sig som fifflare. Den aktuella handlaren i Borås blev nyligen avslöjad med att ha köpt en stor amerikansk SUV på firman som han nyttjade privat. På fråga från skattemyndigheten användes bilen som varutransportbil på firman…

    När samma handlare på kort tid avslöjas med dubbla omgångar mygel finns ingen nåd, total bojkott från kunderna och sparken från ICA! Vilka de övriga 7 MAXI handlarna som sålt falsk oxfilé lär vi aldrig få veta! Vet hut ICA, ni gräver er egen grav med ert beteende, dyra varor över lag och fuskande handlare, girigheten ser inga gränser!

    Själv köper jag i princip inget på ICA sedan den första köttfärsskandalen, mitt matkonto har blivit billigare men ingen klagar på den mat som ställs fram på bordet!

  2. Anders

    Man kan samtidigt passa på att fråga sig vad för slags kött som serveras i Umeå kommuns skolor. Närproducerat? Ekologiskt? Svenskt?

  3. Anders B

    Med tanke på att buffelfilé i grund och botten är en intressantare råvara än oxfilé borde butiken ha sålt köttet som buffelfilé och samtidigt tagit dubbelt betalt. Då hade alla varit nöjda, konsumenten, butiksägare och leverantören.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.