När centern är emot så blir det bra!

Jag har som vanligt varit ute och promenerat på morgonen och redovisar mina tankar i den här dagboken. Själv har jag aldrig skrivit dagbok men det har varit positivt att göra så här, mer positivt än vad jag trodde från början. Jag kommer också att fortsätta med det efter den här veckan på VK och min egen blogg.

Jag flyttade till Umeå 1959 och vilken positiv förändring Umeå har genomgått sedan dess. 18 av de här åren har jag suttit i kommunledningen varav 11 som kommunalråd och som ytterst ansvarig. Vilken fantastisk stad Umeå har blivit trots att det genom åren inte har varit så lätt att få igenom förändringarna på grund av olika typer av motstånd.

NÄR CENTERN ÄR EMOT SÅ BLIR DET BRA

När jag gick över Kolbäcksbron och lyssnade på 60-tals musik på Radio Umeå där de senare skulle ha en intervju med Sven-Olov Edvinssonfick jag en påminnelse om att Centern var fanatiskt emot Kolbäcksbrons byggande liksom Ålidbackstunneln. De drev också en stark kampanj mot vägsystemet. Jag kan bara konstatera och jag tror att Umeåborna kan göra det samma – det blev för jädra bra och Kolbäcksbro är en riktigt vacker bro. Nu är t.o.m. centern med på att Kolbäcksvägen och bron ska bli en E12:a. Deras förslag om E4 rätt igenom stan har gett ännu sämre miljö. Nu måste hela det s.k. vägpaketet genomföras för miljöns skull. Jag är dock glad över att det har funnits en vägallians bestående av oss, FP, M, och KD som tar ansvar för lösningarna även om moderaterna svek när det gäller Botniabanans dragning. Troligen beror det på att de hade en medlem där järnvägen skulle gå. Centern pratar också om demokrati men så fort Kolbäcksbron var beslutad åkte ledande centerpartister och motarbetade förslaget.

Moderaterna har också tidigt låst sig när det gäller badet och går dessutom och påstår att vi har bestämt oss för kajen i sin radioreklam. Där tror jag man bestämde sig fort utan att ha tillräckligt med kunskaper. Jag tror inte näringarna delar deras intresse (kanske för att de kallar sig för Arbetarparti trots att de inte vet att arbetslöshetsförsäkringen är en försäkring och inte ett bidrag). Vi är ett Arbetareparti, observera skillnaden.

Radio Umeå spelar 50- och 60-tals musik och jag för min del är övertygad om att kraven på att musik på våra äldreboenden kommer att vara helt annorlunda i framtiden. När vi 30- och 40-talister är i behov av äldreboenden och särskilda boenden vill vi säkert höra den musik vi växte upp med och det är 50- och 60-tals rock och dansbandsmusik. Det tror jag vi blir mycket gladare av än Kalle Jyllarbo som man knappt hört.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.