’Gubbarna’på byggena

I går var det härligt att besöka ’gubbarna’ på byggena och höra hur dom resonerar. De är mer insatta i politiken än många tror. Maud Olofsson står inte högt i kurs.

Det var också härlig stämning runt torget och det känns stämningsmässigt bra. Förtroendet finns. Däremot blir jag än en gång bestört när det berättas för mig hur man går tillväga när naturreservat ska bildas och man använder saker som inte är sanna. Säger en person att så här har marken skötts, huggits och dikats då är det så. Vi avsätter för mycket reservat utan att det är något speciellt som ska bevaras. Dom som skött skogen rätt i generation efter generation ska inte vara offer. Ska kolla det enskilda fallet.

Östros var imponerad av Volvos utveckling och vi hoppas väl alla att utvecklingen ska fortsätta. Jag tycker Volvo är dåliga på att marknadsföra sig som världens renaste måleri. Tänk att utsläppen minskat från 300 ton till 60 ton lösningsmedel samtidigt som man gör så många fler hytter Däremot är jag i alla fall orolig över de långa handläggningstiderna och överklagande som sker med stöd av miljöbalken. Det måste gå snabbare annars är risken att den tunga industrin väljer länder där den processen går snabbare.

När man hör Rosengren, advokat i målet om Botniabanan så ser man helt klart att advokater bara är ute efter bråk. Kanske inte konstigt då det är där dom har sitt levebröd, löner flera gånger högre än kommunalråd. När Banverket fått Miljööverdomstolens beslut att man ska ta fram nya kompensationsåtgärder, då uppmanar han markägarna att inte gå på en information för att veta hur man tänker jobba. Dessa processer kostar mycket skattepengar.

Idag blir det valstuga men jag ska också försöka hitta någon bra spik på V75. Det skulle ju inte vara fel att få alla rätt och en bra utdelning. Då skulle vänortsbarnen få en del. Det arbete Anna Kristensson lagt ner på Ladva i Karelen kan inte nog uppskattas. Bubblans livs och direktspelet kanske blir stället att titta på travet om nu inte tiden går åt att vara med Tilde (barnbarnet) som ska vara hos oss i helgen. Man glömmer bort mycket annat när hon är här.

En kommentar

  1. Jörgen

    Skönt att höra att byggnadsarbetarna fortfarande är politiskt intresserade.

    De är en yrkesgrupp som efter kommunal som är mest beroende av politiken för sina jobb så det är skönt att höra att intresset är stort och stämman är hög i bodarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.