Bensinskatter och Domstolsverket

Vädret är så härligt det kan bli, även ute på landet där jag har tillbringar ledigheten så ledig man nu får vara. Både journalister och andra kommer på besök, så helt ledig blir man aldrig och ska inte vara. Tid för motion och motion är det också att gräva på i potatislandet av mina 75 kilo utsädespotatis. Det är skönt och det är omväxlande På landet har vi gott om hackspettar, vackra är de, men lite plundrare är de också. Fågelholkarna har i år fått en riktig omgång och de flesta har han hackat sönder och troligen ätit upp flugsnapparungarna eller tagit äggen. Så fungerar det, den enes bröd kan vara den andres död.

*Bensinskatter

Det ser ut som om det kommer en bensinskattehöjning om man ska tro miljöminister Carlgren. Han vill styra till miljövänligare bilare och mindre utsläpp. Kommer ni ihåg hur det var för ett år sedan? Vi socialdemokrater vi utstå svidande kritik från de borgliga och även från många här uppe i norrland för att vi gjort upp med miljöpartiet med skatter på det som förorenar. I Västerbotten var de flesta av alliansens partier ute på barrikaderna och lovade att sänka skatten på bensin, folkpartisterna lovade dyrt och heligt att aldrig i livet. Jag är övertygad om att det kommer skattehöjningar på bensin för att stimulera fram miljövänligare drivmedel, och det kommer att komma i hela världen. Vi får ju välja om jordklotet ska överleva eller om vi ska ha något att överlämna till de kommande generationerna som är värt att leva i.

*Domstolsverket

Den myndigheten lever sitt eget lilla liv och ser inte vad som händer utanför de egna väggarna om man ska tro på Västerbottensnytt. Enligt uppgift skulle man inte tillsätta folk för dem som går i pension när de som sysslar med miljömål går i pension. Stämmer detta är det ett hot mot tillväxten. Våra företag och de myndigheter som ska bygga vägar och järnvägar får vänta alldeles för länge redan idag och dessa handläggningstider får defenetivt inte öka. Ersätter man inte folk så behövs det mycket kraftig rationalisering på annat sätt så att inte handläggningstiderna ökar. Kan inte tiderna kortas ner så är det ett måste att skjuta till mer pengar. Är Volvo lastvagnar i behov av utbyggnader och behöver nya tillstånd måste det ta kortare tid än det gör idag annars är riskerar bygget att bli i annat land. Regeringen har en skyldighet att se till att det finns tillräckliga resurser så att inte tillväxten bromsas upp på grund av för långa handläggningstider av miljöprövningarna

*Sport

Jag kan inte undvika att tala om för min kollega oppositionsrådet Anders Ågren att sporten eller nöjet minigolf inte finns längre. Det är många år sedan den sporten fick namnet Bangolf. Sveriges Bangolfspelare tar illa vid sig om man inte kallar sporten vid dessa rätta namn. Det är samma sak som om basket kallas korgboll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.