Fackföreningsfientliga tjuvregringen, Kommunismen och Telia

*Fackföreningsfientliga tjuvregeringen

Regeringen har stulit löntagarnas pengar när de sänker ersättningsnivåerna i trygghetssystemen. De försäkringarna finansieras via avgifter som arbetsgivarna betalar in har avräknats i löneförhandlingarna och är därmed inte en belastning för statsutgifterna.
Nu vill socialförsäkringsministern se över andra tilläggsförsäkringar som tecknats via kollektivavtal. Orsaken till att de finns i kollektivavtal är att fackförbunden vill ge medlemmarna den trygghet de kräver för att klara sig vid sjukdom och arbetslöshet. Den typen av försäkringar har funnits länge för högre tjänstemän då taket i sjukförsäkringen varit för lågt. Nu har andra än de högavlönade sett att något måste göras för sina medlemmar. Den utredning hon tillsatt har hon säkert gjort för att försöka hitta på någon lagstiftning som förbjuder tilläggsförsäkringar eller begränsar dem. Däremot tvingar man människorna till högre bilförsäkringar en lag som nyss kommit att träda i kraft. Allt detta gör man för att man ska kunna sänka skatten för dem som har det bäst. Skattesänkningarna går ju till hälften till de 10 % som tjänar bäst. Den omvända Robin Hoodpolitiken som jag kallar den.
Att en regering skulle vara på väg att begränsa Svenska Folkets möjligheter att teckna tilläggsförsäkringar via kollektivavtal är ytterligare ett sätt att försöka slakta fackföreningsrörelsen. Är det någon som hört om några begränsningar för enskilda försäkringar?

*Kommunismen

Att jag har haft svårt för den är ingen nyhet. Den har förtryckt människor där den styrt. Västerbottens-Kuriren hade ett reportage om en skolklass som besökte barnhemmet Ladva i staden Petrosavodsk i ryska Karelen. Vår gamle numera avlidne vän Anna Kristenssen har gjort en fantastisk insats för att ge handikappade barn en någorlunda dräglig tillvaro genom att starta föreningen vänortsbarn och bygga om hela anläggningen. Där har pengarna verkligen kommit till rätta. Petrosavodsk är Umeås vänort och jag har besökt barnhemmet och vet hur det ser ut. Kanske har det blivit lite bättre på ryska barnhem efter kommunismens fall men det törs jag inte lova. Där fick man verkligen se vad kommunismen står för när det gäller mänskovärden. De har säkert inte behandlat djuren sämre. Den personal som jobbat på dessa ställen har haft en omänsklig uppgift när det inte funnits resurser att göra något. Det finns säkert hundratusentals barn med handikapp som fortfarande är nästan gömda och lever i en hopplös tillvaro. Detta är ett exempel av det kommunistiska systemet och deras syn på handikappade barn.

*Telia

Att Telia hade sett system där någon kunde öppna ett telefonabonnemang i mitt namn har jag skrivit om tidigare. Tiden att komma fram och få rättelse var inte kort för att vara snäll. Har ett Dof abonnemang till min telefon som ger möjlighet till att maila och hämta mail via telefon. Det fungerar väl si så där men ska man in via datorn, uppkopplad via telefon skall man ha gott om tid eller så ska det ta lång så man får in mycket samtalsavgifter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.