Fullvärdesförsäkringar och alternativa drivmedel

*Fullvärdesförsäkringar

I går tog jag upp att regeringen stjäl löntagarnas pengar för att sänka skatten för dom rikaste då de för pengar ur olika sociala försäkringar till dessa ändamål. Det tål att upprepas att det är försäkringar som löntagarna har avstått till ur sitt löneutrymme
Nu ska ju regeringen titta på tilläggsförsäkringarna och se om man kan begränsa möjligheterna att teckna sådana kollektivt via facket.
De flesta människorna har idag sina hus och hem försäkrad till så kallade fullvärdesförsäkringar. Man har det för att om olyckan skulle vara framme och hemmet till exempel skulle brinna upp så ska man inte bli lidande ekonomiskt utan kompenseras fullt ut.
Skadan betalas då ur de försäkringspremier som alla försäkringstagare betalt in.
När det gäller att försäkra sig mot sjukdom och arbetslöshet då ska staten och högerregeringen begränsa möjligheten att försäkra sig fullt ut. Drabbas man av olyckan att bli sjuk eller arbetslös ska man i ett sånt läge kanske tvingas att gå från hus och hem för att ekonomin försämrats. Vad är egentligen skillnad egentligen? Troligen ligger skillnaden för högeralliansen i att man vill klippa vingarna av facken.

*Alternativa drivmedel

Äntligen börjar vi få en nyanserad debatt om etanolens möjligheter och hot. Ser man inte upp kan det bli så att de fattigaste får höjda matpriser då det blir lönsammare att producera drivmedel på arealerna för dem som har råd med bilar än att producera mat. Visst är etanol miljövänligt men det kanske också måste ske förändringar i våra levnadsmönster om vi ska klara jordklotets överlevnad och en värld i fred. Vi ska göra breda analyser så man inte hoppar i galen tunna. Skogen som vi har i vår del av världen behövs till mera än drivmedel om vi ska få ett långsiktigt hållbart samhäll

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.