Sjukt i Usa och alkoholsubventioner

*Sjukt i Usa

En regnig dag ges möjlighet att sappa på lite olika TV kanaler. I går såg jag ett helsjukt reportage i TV4 fakta från USA. Man hade ett inhägnat område där man hade vildsvin och sedan släppte man in pitbull terrierhundar som gick till villt anfall och bet och slet i vildsvinen. Utanför stod många och tittade på detta djurplågeri, många barn fanns bland annat med. Myndigheter visste om det som pågick men hade inte ingripit förrän efter repotaget visats i TV. Undra på att världen blir konstig och att det saknas respekt för liv.

*Mera TV tittande

Tv sporten visade klart och tydligt att konstgräs är ett bra underlag att spela fotboll på. GAIS hemmaplan såg ut mera som en leråker än en fotbollsplan. Göteborgarna kan lära av oss i Umeå hur man ordnar bra fotbollsplaner.
Ingvar Carlsson vår gamle partiordförande kan dock känna sig stolt över sitt favoritlag Elfsborg som tuffar på i täten av allsvenskan

*Alkoholsubventioner

Vinodlarna har stora jordbrukssubventioner och nu produceras det för mycket vin och flera av de billigaste sorterna ska bort ur sortimentet, Man måste verkligen fråga sig om skattemedel ska gå till jordbrukssubventioner och till att subventionera vin. Skall verkligen staten på det sätt subventionera billig alkohol. Risken finns att subventionerat vin ger att många hamnar i missbruk. Subventioner av alla de slag för att producera alkohol är fel och måste bort. Blir då några jordbrukare arbetslös får detta accepteras om inte det går att producera drivmedel i stället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.