En sport för alla

*Bangolf en sport för alla

Idag ska jag inviga Bangolf SM i Hedlundadungen redan klockan 8 innebärande att jag åker tidigt från stugan. När Mikael Holmberg frågade kunde jag inte neka. En sport som jag haft stor glädje av och började med 1959 när vi flyttade till Umeå.

Både som spelare och ledare har jag varit bangolfare eller som det hette tidigare minigolf. Som ledare har jag fått de utmärkelser som finns inom förbundet då jag varit ordförande i föreningen i minst 25 år och dessutom suttit med många år i förbundsstyrelsen. Det gjorde att jag blev Stor Grabb och 1992 fick jag ur Prins Bertils hand ta emot Riksidrottsförbundets förtjänsttecken.

En annan höjdpunkt var när föreningen kunde bygga den anläggning som finns än idag 1976. Ekonomin var kärv och kommunen snål så vi var ett tiotal personer som fick borga för lånen. Föreningen har sedan dess haft en hyfsad ekonomi då allmänhetens spel ger lite intäkter

Svensk Bangolf har mycket hög internationell klass och om du besöker Hedlundadungen så finns i alla fall 4 av världens toppspelare med där och det finns även världsmästare. Bangolf kräver mycken teknik, gott bollsinne och framför allt mycket starka nerver och även god fysik. Det är påfrestande att spela flera varv under en dag och hålla koncentrationen på topp. Bangolf är förhoppningsvis dopingfri och efter en motion från undertecknad i slutet på 80 talet infördes alkoholkontroller då det var lite alkohol som man dopade sig med för att hålla nerverna i styr.

Ett gott råd, ta er en tur för att titta på spelet och det kostar ingenting

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.