Vad har regeringen för sig? samt filmfestival

Enligt uppgifter på text-tv så äger flera statsråd aktier i fonder som investerar i Burma. På detta sätt stöder man indirekt diktaturen där.

Man också fundera över Mats Odells omgivning. Odells rådgivare för utförsäljningen av statliga företag var tidigare VD i Carnegie. Denne hoppar nu av och säger sig inte kunna göra ett gott jobb, vad det nu står för.

Det har varit en hel del skandaler runt det bolaget och i fredags fick de kritik av finansinspektionen. Man blåste upp vinsten vilket gav högre bonus till de anställda, 250 miljoner.

VD:n fick sparken men Odells rådgivare var VD till 2006 och fick kritik av finansinspektionen för årsredovisningen -05 och -06.

Mats Odells, nyss utsedda, statssekreterare kommer även han från Carnegie. Men nu har han jobb åt Sveriges regering.

Tänk vilket drev det skulle ha varit om liknande rekryteringar gjorts av sosseregeringen. Det finns framförallt en som skulle ha skällt mera än andra. Nu är det bara tyst.

* Filmfestival
Filmfestivalen drar mindre folk som besökare. Man har också tappat sponsorer, vilket ger kärv ekonomi för festivalen. Det är troligen bara kommunen som ger 1,2 miljoner i bidrag samt landstinget med några hundra tusen.

Men sen har man mage att skylla detta på kommunen. Britt-Marie Lövgren, fp, är ytterst ansvarig för verksamheten och så här får det inte fortsätta. Festivalen har dessutom skulder till kommunen. Vi måste ju fråga oss om festivalen ger det man kan kräva och detta trots att vi vill bli kulturhuvudstad.

* Gupp
Vi har byggt gupp för trafiksäkerhetens skull och det har gett goda resultat. Däremot känns det märkligt, att de som också ska göras snyggt, med lite stil, samt stensätts inte ser bra ut med djupa hjulspår. Om guppen inte går att göras snygga och hålla är nog asfalt ett billigare alternativ.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.