Gröna bilister vill minska kollektivtrafiken och Marta stannar?

Gröna bilister vill att vi ska uteslutas ur Biofuel region. Ska jag vara ärlig tror jag inte det skulle komma många krokodiltårar, utan de pengarna får då användas till annat.

Däremot är det mycket märkligt hur man agerar med anledning av Umeå kommuns upphandling av kollektivtrafiken. Den är exakt likadan som den förra.

Det finns miljökrav, vilka finns med i de utvärderingskriterier som gäller, när anbuden ska antas. Däremot har vi inte ställt krav på etanol. Skälen är många och det främsta är att det inte hjälper till att förbättra luftkvaliteten i centrala Umeå.

Etanolen är dessutom betydligt dyrare vilket gör att det blir mindre kollektivtrafik för samma mängd pengar och mera resurser att sätta in finns inte.

Då blir självklart min analys av gröna bilister utspel att de vill att folk ska köra bil – istället för att åka buss. Men också att gröna bilister inte vill förbättra luftkvaliteten i centrala Umeå. Ett mycket märkligt agerande från en organisation som säger sig värna miljön.

* Marta stannar?
Ska man tro rubrikerna kommer Marta att stanna kvar i Umeå IK. I så fall är alla som är intresserad av svensk damfotboll bara att gratulera. Hon är inte bara en tillgång för UIK och Umeå utan lockar massor med åskådare till de matcher hon spelar. Jag hoppas verkligen att det är sant att hon stannar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.