Synen på våld har för vissa blivit konstig

Dagens och några kommande dagar kommer jag att blogga på distans nämligen från Bryssel och Open Days som är regionernas dagar. Av den orsaken handlar inte bloggen om debatten mellan Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt eftersom jag missade den helt, men jag är övertygad om att Mona klarade sig bra.

I helgen, som många andra helger, har det varit en del våldsbrott både i Umeå och på andra platser. Det är tydligt att det är fel någonstans när man ger sig på och misshandlar en annan människa och mer eller mindre nästan slår ihjäl den personen.

Synen på våld har blivit konstig när man agerar på det sättet och oftast mot obekanta. Man undrar om inte droger ibland är med i spelet för hur kan man agera så annars.

Tragiskt blir det också när våldet tar sig sådana uttryck att det leder till motvåld, som i fallet där en far sköt ihjäl dom som mobbat hans son. Om uppgifterna som vi fått ta del av via media stämmer, dvs. att man anmält mobbingen och de hot man har utsatts för – utan att bli tagna på allvar är det tragiskt. Hur ska man då agera?

Man förstår också den hopplöshet som de måste ha känt när inget görs, men också hur länge de måste ha lidit av pressen och mobbingen.

Det finns självklart inga lätta svar på frågan om varför våld uppstår men det måste hela tiden diskuteras och att vi tar avstånd från liknande våldshandlingar som hänt i helgen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.