Open Days i Bryssel och Mauds (icke)chattande

* Open Days
Att vara på detta arrangemang är en upplevelse i sig. Kanske inte främst de seminarier som man har varit och lyssnat på utan hela logistiken och hur man får det att fungera.
En sak som är grundläggande är att man ska ha god ork för att ta sig mellan olika platser då apostlahästarna är det bästa alternativet. Vi har sett dom som stått och väntat på taxi i en timme och då kommer man för sent.

Mitt första seminarium var ingen höjdare då det handlade om finansiering av byggande av sjukhus. Däremot har det varit intressant att träffa folk från t.ex. baltiska stater, men även andra jag har pratat med har också bekräftat samma bild, att man har använt EU-pengar till att lyfta infrastrukturen, något jag tror även vi skulle gjort.

* Kulturhuvudstad
Vi hade ett arrangemang igår kväll för att presentera oss och för att försöka få folk från olika delar av Europa att stötta vår kandidatur då juryn har en majoritet av folk från EU-håll. Hur ett sådant arrangemang lyckas går inte att utvärdera ännu, men för min egen del fick jag bekräftat från folk i Degio Regio att ge inte upp tanken om de stora projekten och visionerna om bättre och fasta förbindelser över kvarken. Lövet (en pin som ser ut som ett löv) som vi kommunföreträdare brukar bära är också oerhört attraktivt.

* Mauds (icke)chatt
Ser att det stormat lite runt Mauds chatt då en medarbetare svarat i hennes ställe. Man har politiska medhjälpare men att använda hjälpen till just chattande är kanske lite märkligt. Men jag tycker hellre, än att det ska storma om chattande, att om något så bör det storma om politikens innehåll där centern svängt ordentligt.

Jag efterlyser också synen på stöd till Kvarkentrafiken. Jag tycker att den svenska staten bör ge samma stöd som Finland och att den förra s-regeringen gjorde fel och inte gav stöd ska inte användas som motiv. Vi måste hålla upp en öst-västlig korridor och det är en europaväg som går över vatten!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.