Hur Umeå blev björkarnas stad och Sörens artikel om kärnkraft

* Ny bok om hur Umeå blev björkarnas stad
Så är vi då på väg hem från Bryssel och jag tycker alltid att det är skönt att komma hem även om jag det första jag ska göra är att tillsammans med min syster ordna begravningen efter mamma.

Ikväll har jag även lovat Anita Blomkvist att vara med när hon presenterar sin bok om hur Umeå blev björkarnas stad. Jag har sett utkastet och det finns mycket fina teckningar med.

* Kärnkraft
Även fast jag har varit i Bryssel har jag kunnat ta del av Sören Wibes artikel om kärnkraft och det är ingen nyhet att han vill ha kvar och bygga ut den. Jag tillhör också den gruppen som inte skulle vara rädd för en utbyggnad av kärnkraften och jag tror tills fusionskraften byggts att det är det enda alternativet om vi ska klara luftföroreningarna.

Vi skulle lätt kunna få bättre luft om även bilarna drevs av elenergi. Synen på kärnkraft i partiet har varit stelbent och att vi inte vågar ompröva gamla beslut om att avveckla då det både hotar välfärden och miljön. Kraven som skulle uppfyllas i linje 2 har inte klarats av och trots detta har vi förberett avvecklingen.

* Expressen
Tidningen hade inne en intressant artikel av Ulrika Häggroth, chefredaktör för värnpliktsnytt, i söndags där hon skriver att hon polisanmäler ÖB för anklagelser som hon tycker han gjort mot henne. Läs gärna artikeln.

* Besviken f.d. försvarsminister
I samma tidning kunde man också läsa att den förre försvarsministern citerar att försvaret kallar den nya för tomhylsa. Det kanske är ett bevis på att de nya moderaterna inte har alla gamla på vagnen.

Det kanske också visar på ett allvarligare tecken nämligen att försvaret inte visar respekt för politiska beslut och anslagsramar. Det sista verkar vara troligt då de ständigt har underskott. Försvaret liksom andra myndigheter, men även kommunala förvaltningar, ska hålla sig inom de budgetramar man fått. Görs inte detta är det ett demokratitrots.

* Bloggen
Man får alltid frågor och de flesta kan man besvara i och med att frågorna oftast rör det innehåll man skrivit. Däremot är det helt omöjligt att förklara hur det kommer sig att Britt-Marie Lövgren till skillnad från andra ibland kan ligga kvar med bild och hänvisning till sin blogg flera veckor efter att den skrivits.

En kommentar

  1. Klara Larsson

    Så underbart med en person som faktiskt säger vad den tycker om borgarpacket! Såga dem vid fotknölarna bara!
    Efter att ha läst din blogg så har jag mer respekt för dig än någonsin!
    Har bott i Stockholm nu två år och ush! så jag saknar Umeå och en politiker som dig!
    Snyggt jobbat!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.