Heja Ö-vik!

* Jag är avundsjuk på Ö-vik
Ja, det är jag verkligen. I Ö-vik har man kunnat planera och dra fram en Botniabana utan överklagande. Har samma förhållanden rått där som i Umeå är jag hundraprocentigt säker på att överklagandena kommit. Ö-viksborna vet självklart att det blir förändringar när en ny järnväg ska dras men att detta övervägs av alla de positiva effekterna inte minst ur miljösynpunkt.

* Bygga på kajen
I Ö-vik bygger man också en toppmodern arena i hamnområdet, det mest attraktiva området i stan. Man ska också bygga ett högt hotell i hamnområdet. Man ser positivt på att staden utvecklas och att det är oerhört viktigt för att skapa en bra framtid.

I Umeå ha det varit tvärt om i nästan alla frågor. Vägarna har överklagats bort in i framtiden, järnvägen har fördyrats med ett par miljarder, lokala vägar har också motarbetats, bygga nya områden vid järnvägen motarbetas också liksom många andra bostadsområden, när handel ska utvecklas sker samma sak.

Jag ifrågasätter inte rätten att överklaga men ska samhället utvecklas, ska nya jobb skapas, ska vi få en bättre framtid gäller det att fokusera på att saker och ting kommer att ge positiva saker för framtiden.

Så fort något ska göras börjar media söka motståndare och så är karusellen igång. Jag är avundsjuk på Elvy Söderström som har en befolkning som bejakar utveckling. Heja Ö-vik!

5 kommentarer

  1. Liz Lindgren

    Skillnaden mellan Ö-vik och Umeå heter Peter Forsberg,ishockeyspelare.Det du ska vara avundsjuk på är att Peter F hör hemma i Övik.

  2. Johan Svensson

    Problemet i Umeå är ju att just Holmlund envisas med att ständigt komma med så korkade beslut så att det är oundvikligt med stora protester.
    Att slösa med skattebetalarnas pengar genom att bygga två nya E4 och ingen av dem placeras utanför stan utan först på Kolbäcksvägen o där ta död på nydalaområdet och sedan öster om både Röbäck och Umedalen, och att bygga äventyrsbadet minimalistiskt mitt inne i trängseln intill Vasaplan trots att det inte finns plats för parkering eller ytterligare utbyggnad, att Operahuset blev en trälåda som gömdes undan på en bakgata, att IKEA inte fick komma till Umeå trots att de då ville komma hit, att envisas med att hänvisa nya stora aktörer inom handeln till det oattraktiva Klockarbäcken som ligger utanför stan och saknar regelbundna bussförbindelser och trots att handeln själv vill vara på samma ställe som all annan handel på Ersboda för att kunna dra nytta av varandras förmåga att dra kunder till området, att Botniabanan byggs genom ett natura 2000-område, att flygplatsen byggts så att inflygningarna tvingas ske över tät bebyggelse, att bygga bostadsområdet Mariestrand trots att det beslutats att E4 ska intill husknuten, att det i Umeå är omöjligt för de anställda på en av kommunens viktigaste arbetsplatser Volvo att kunna ta bussen till jobbet när morgonskiftet börjar och hem när kvällsskiftet slutar, att examinerade civilingenjörsstudenter och naturvetarstudenter tvingas lämna stan eftersom det inte finns några jobb att få i Umeå som motsvarar deras höga kompetensnivå, att lokaltrafiken inte drivs på biogas, att kommunala Bostaden har extremt uselt och svindyrt ”bredband” och tvingar sina hyresgäster att skaffa flera olika boxar och abonnemang ifall de vill kunna se alla de kanaler de vill se och som de kunde se med endast en box och ett abonnemang hos ComHem som nästan alla andra hyresgäster i Sverige tillåts ansluta sig till både när det gäller TV och bredband, att Umeå kommun blivit en av Sveriges o därmed en av världens mest vänskapskorrupta städer…
    Jag kan skriva ned väldigt många ytterligare totalkorkade beslut som Holmlund varit med och beslutat så problemet är alltså inte alla vi umebor överklagar för ofta utan Umeås absolut största problem är just Herr Lennart Holmlund hela tiden lägger fram så extremt korkade beslut. Att Holmlund nu så kraftigt kritiserar Umeås befolkning istället för att ens tänka tanken att Umeås problem kanske beror på hans egen oförmåga att fatta vettiga politiska beslut visar att Holmlund snarast bör lämna stan och oss umebor som han uppenbarligen tycker så illa om.

  3. Bertil pettersson

    Håller med fullständigt. Holmlund glömde att nämna en annan viktig och avgörande skillnad mellan Umeå och Ö-vik; ångermanlandsstaden har ingen Holmlund.
    Låt han flytta tillbaka till Långvattnet. Må Gud förbarma sig över Nyåkersbygden.

  4. Bengt Karlsson

    Som ni ovan kan läsa så bereder man vägen för Umeås studenter och andra som bosätter sig i Umeå, kallar oss för bakåtsträvare och pessimister, tack för att vi får känna oss så välkommna i din stad Lennart! Underbart att se befolkningsmätaren på uppgång elelr börjar den gå nedåt? Skräm inte bort oss!

  5. Erika Holmgren

    Har haft förmånen att ha bott i Ume och bor nu i Övik, har även varit student i båda städerna. Studentlivet här i Övik skiljer sig en hel del jämfört med Umeå, för ja, vi är ju mycket färre här! Men fåtalet studenter gör att vi lär känna varandra mycket mer. En annan sak som talar till Öviks fördel är närheten till allt, i det studentboende jag bor, kan man tillämpa 5minuters faktorn! Det tar helt enkelt inte mer än max 5 minuter att gå dit jag behöver, skolan, träningsstället, shoppinggatan, uteställena, mataffärerna etc. något som är förståeligt omöjligt i Umeå. Det år som jag nu bott här i Övik har jag verkligen fått uppleva en levande stad, en stad där det ständigt byggs nytt (2 nya gallerior i centrumkärnan på ett år!!), affärslokaler sällan står tomma länge (till skillnad från vissa lokaler i Ume), fått uppleva att en hel stad, pensionärer som småbarn, står utanför en arena kl 3 på natten för att fira ett SM-guld, och även under samma år ha Melodifestivalen här! (det var mycket roligare när festivalen var här än i Umeå).

    Ang. byggandet här i hamnen i Övik vs. ev. byggande i hamnområdena i Umeå så måste vi ju alla vara väldigt överens om att asfaltsplanerna här i Övik inte är särskilt mysiga som de fina grönytor som finns efter älven i Umeå… Hade gärna sett en Umeå-inspirerad trädgårdsanläggning på kajen här i Övik istället för hotell och dylikt! För kajen här är ju inte särskilt mysig..! För er i Ume som inte varit i hamnen i Övik så kan jag beskriva det så här; Tänk dig hamnparkeringen i Ume och multiplicera den så den täcker upp jättestor yta, lägg till lite industriliknande byggnader, några lägenhetshus, en arena, och EN lite mysig hörna med träkaj och glasskiosk, så har du hamnområdet i Övik…!
    Gällande diskussionerna och överklagandet om botniabanan i Ume, kom igen!! Den SKA igenom Umeå, så bygg skitet nån gång and get it over with! Ta konsekvenserna sen! Det är så jäkla mycket klagande i Umeå, vissa saker är säkert befogade, men det mesta är bara gnäll! Samma typ av gnällande som återfinns i små byar/mindre samhällen då det ska sättas upp en mast av något slag (ja, jag har vuxit upp i en liten by och talar av egen erfarenhet). En jäkla massa gnällande helt enkelt!

    Kan sammanfatta detta med, Umeå= stort, mycket folk, bra kulturellt utbud, vackert, långt till allt (45 min busstid för att ta sig från Ålidhem till Ersboda), en massa gnällande, folk som inte vågar chansa och satsa!
    Övik= litet, nära till allt, härliga människor, våga satsa-mentalitet, en stad där det alltid händer något nytt, hockey-stad i allra högsta grad och verkligen en shoppingstad med riktigt bra utbud! Vi har cubus, vad har ni? 😉

    Detta blev lite rörigt, men jag måste säga att jag trivs väldigt bra här nere i Övik! En stad som är både vacker och ful på samma gång! =)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.