Snabba socialdemokrater och pudlande kristdemokrater m.m.

* Snabba sossar
Det behövs inte många dagar efter ett val för att en socialdemokrat ska börjar agera. I slutet av november var det val i Australien och då kastade väljarna ut den gamla högerregeringen och socialdemokraten Kevin Rudd blev ny premiärminister. Nu börjar han genomföra det han gick till val på. Australien har varit ett av de länder som haft störst utsläpp av växthusgaser och självklart vet Rudd allvaret av detta. Han skrev därför under Kyotoprotokollet som den gamla premiärministern vägrade att göra. Det är bra och ett steg framåt i de internationella miljöåtagandena. Nu återstår bara USA.

* Pudlande kristdemokrater
Kristdemokraterna gör en riktig pudel genom att svänga 180 grader när det gäller bensin och diselskatterna. Anders Wijkman säger att alla politiker har blivit mer medvetna om klimathotet. Där har han fel för det måste vara i hans eget parti i så fall. I vårt parti och flera andra partier har man varit medveten om detta under en längre tid. Om inte kristdemokraterna kommit dit förrän nu så får vi väl förlåta er men jag inbillar mig att man visste om detta men körde med en bluff för väljarna för att fiska röster.

* Åmsele mördaren fri
Det var gårdagens stora nyhet främst för oss i Västerbotten. Däremot tycker jag medias bild av detta är lite konstig då det ges sken av att han aldrig ska kunna få frihet, medan man för andra som dömts till livstid för mord kampanjar för frisläppande. Man springer runt och får sina väntade svar; släpp honom inte. Jag tror inte folk på gatan har minsta aning om hur han mår. Själv har jag inte de fakta som behövs för att säga att det är rätt eller fel.

* Framtida A-kassa – arbetsförmedling
Nu vet jag inte om jag kastar in en tändsticka i ett bensinfat eller om frågan redan varit uppe till övervägande. Men är det inte hög tid att man för över arbetsförmedlingen till A-kassan så att man kopplar ihop utbetalningen av ersättning till möjligheterna till nya jobb. Det kanske går att använda pengarna annorlunda, t.ex. att använda pengarna under en tid för att få in folk i ett jobb i stället för att bara betala ut ersättning. A-kassan/arbetsförmedlingen ska ligga hos fackföreningarna som får till uppgift att se till så att deras medlemmar får jobb. Statens ansvar för finansiering ska inte minska men jag skulle inte vara förvånad om man fick ut mera för pengarna. En tanke att fundera på och undersöka.

* Svenskt Näringsliv
Idag kom en insändare in i VK från moderaten Torbjörn Olsson och medlem i Svenskt näringsliv. Jag har delat Torbjörns ståndpunkt att bygga staden och ger honom helt rätt i denna fråga.

* Nya monopol
Inte oväntat blev Umeå den dyraste platsen i revideringen av spelet Monopol, det har svenskarna bestämt. Vi vill växa, vi vill bli fler och vi går nästan inte att köpa.

En kommentar

  1. Rabih Ballout

    Du om nån borde veta att Anders Wijkman är en av våra främsta experter i Sverige på miljöområdet, så medvetenheten har alltså funnits där om klimathotet, men hur man ska på bästa sätt agera, är en annan fråga. KD gör visserligen en kovändning i frågan om drivmedelskatten vilket kostar partiet röster, men vi bedriver ju en ansvarsfull politik,där sakfrågor är drivkraften ,inte opinionssiffrorna.
    Nåja, hur agerar DU mot klimathotet lokalt i Umeå? Du o Hammarstedt sålde lokaltrafiken, för du ville inte ta ansvar för en samhällsviktigaste funktion, nämligen kollektivtrafiken. Genom UPAB sänker du bilparkerings avgiften o vill bygga under jorden fler bilparkeringar, är det ditt sätt att motverka luftförorening i Umeå?
    Du påstod att kommunen sparar 16 miljoner på att lägga ut trafiken på anbud årligen. JAG påstår det motsatta, så jag utmanar dig att lägga korten på bordet o visa plus o minus för vad herren Hammarstedt har ställt till med. Glöm inte då att räkna med det nya anbudet, omlackering av bussar o det nya värdelösa biljettsystemet etc…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.