ICA:s kötthantering, Botniabanan och samarbete med näringslivet

Det är en intressant debatt som har uppstått om ICA:s kötthantering. Nya uppgifter kommer fram hela tiden och för de som har varit inblandad i kontroller är det ingen nyhet. Det framstår som att man idag inte kan lita på en paketering om den inte görs i själva köttindustrin. Men snart går väl inte det heller då charkfabrikerna kommer att ligga långt ifrån butikerna och varorna hinner bli gamla innan de är framme. Hur det ska hanteras ute på landsbygden med varuleveranser, kanske en dag per vecka, talar väl också sitt eget språk. Kontrollen av livsmedel sköts i dagsläget av kommunerna som har nära till butikerna men om djurkontrollen flyttas till länsstyrelserna blir det svårt för kommunerna med kompetensen.

* Botniabanan
Igår fick Banverket rätt ytterligare en gång i domstolen. Att advokaten Rosengren skulle acceptera detta och säga okej är självklart inte tänkbart. Hela hans argument har byggt på att lagstiftarna inte vet vilken lag de infört för att bygga stora projekt. Rättsligt fel säger han och vet bättre än både domstolen och de som stiftat lagen. Tillåtlighetsprövningen är gjord av lagstiftarna och jag skulle av ren nyfikenhet vilja veta om allt det arbete Per Hansson och andra, som har samhället som arbetsgivare, har gjorts i tjänsten och om man haft lön samtidigt eller om det är på ideell basis.

* Samarbete med näringslivet
Igår kväll hade projekt godsbangården information till dem som berörs. Projektet är i detta fall kommunen, Banverket och Handelskammaren. Det var mycket positiva tongångar och inte ett ont ord hördes om att ett kommunalt bolag håller i detta och som är den stora drivkraften.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.